Ευθύνες στην Πυροσβεστική για την τραγωδία στο Μάτι επέρριψε ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ένα από τα 20 πρόσωπα που κλήθηκαν από τη δικαιοσύνη για εξηγήσεις, με την ιδιότητα του υπόπτου, για τη φονική πυρκαγιά.
 
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μπουρνούς ανέφερε ότι «πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για να αποκαλυφθούν οι παραλείψεις και να αποδοθούν οι ευθύνες που τυχόν υπάρχουν».
 
Ο δήμαρχος Ραφήνας είπε ότι η δικαιοσύνη πράττει σωστά και σημείωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έχει την επιχειρησιακή ευθύνη, η οποία είναι αρμοδιότητα της Πυροσβεστικής.
 
Μάλιστα ανέφερε ότι ο υπεύθυνος της Πυροσβεστικής δεν αξιολόγησε σωστά με αποτέλεσμα να μην δοθεί εντολή εκκένωσης από αυτούς που είχαν την ευθύνη και να χαθούν 100 ζωές.
 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας, η αρμόδια για να διατάξει την εκκένωση ήταν μεν η περιφέρεια Αττικής, αλλά είπε ποτέ δεν δέχτηκε τη σχετική εισήγηση από αυτούς που είχαν τα ελικόπτερα.
 
Ο Ευάγγελος Μπουρνούς υπογράμμισε ότι ο ίδιος κυκλοφορεί ανάμεσα στους πολίτες, ενώ «άλλοι κυκλοφορούν με συνοδείες. Οι απόλυτα υπεύθυνοι δεν εμφανίστηκαν. Αυτοί που είχαν την επιχειρησιακή δυνατότητα είτε δεν εμφανίστηκαν ποτέ, είτε εμφανίστηκαν σαν κλέφτες», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ραφήνας.
 
ΣΚΑΪ
 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook