Διασώστες της Πυροσβεστικής πεζοπορούσαν στα βουνά μέχρι τα ξημερώματα σώζοντας τουρίστα που είχε ανέβει μόνος του!

Σώος εντοπίστηκε τελικά ο 35χρονος Γερμανός τουρίστας ο οποίος είχε εγκλωβιστεί χθες σε απόκρυμνο σημείο στην περιοχή Ανασκάλι της Αγίας Ρουμέλης αρχίζοντας να φωνάζει βοήθεια.

Δυο υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ανώπολης και δύο υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων ξεκίνησαν το βράδυ την δύσκολη επιχείρηση διάσωσης του τουρίστα, ανεβαίνοντας στα απόκρυμνα ορεινά μεταμεσονύχτιες ώρες.

Οι διασώστες εντόπισαν τον 35χρονο η υγεία του οποίου ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, τον κατέβασαν από το βουνό και τον οδήγησαν στο ξενοδοχείο του ασφαλή.

Στην επιχείρηση είχαν κληθεί και 6 πυροσβέστες της 3ης ΕΜΑΚ, η παρέμβαση των οποίων ωστόσο δεν χρειάστηκε τελικά καθώς οι 4 πυροσβέστες των Χανίων είχαν ήδη διασώσει τον 35χρονο.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε στις 3.20 τα ξημέρωματα με τον 35χρονο να είναι καλά στην υγεία του και τους διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη για μια ακόμα φορά να έχουν τρέξει και να ρισκάρουν σε επικίνδυνες ορεινές διασώσεις μεταμεσονύχτες ώρες σε δύσκολα εδάφη.

Η υπόθεση αυτή με έναν στην ουσία ασυνείδητο τουρίστα ο οποίος μόνος του (!) χωρίς έστω κάποια συνοδεία δεύτερου ατόμου για ασφάλεια, ανέβηκε στα βουνά και χωρίς καμία γνώση η ενημέρωση για την περιοχή, έρχεται να προστεθεί στις πολλές περιπτώσεις των επισκεπτών που το καλοκαίρι κάθε λίγο και λιγάκι κινητοποιούν λόγω της δικής τους αναισθησίας ολόκληρο τον μηχανισμό, βάζοντας σε κίνδυνο κλιμάκια της πυροσβεστικής για τη διάσωσή τους.

Το κακό έχει παραγίνει και είναι ώρα να ληφθούν κάποια μέτρα, από τη σωστή ενημέρωση και αποτροπή των τουριστών μέχρι και τη χρέωση των διασώσεων αυτών.

*Οι φωτογραφίες είναι του Σταύρου Κουρή

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook