Ο 56χρονος καλλιεργητής κλωστικής κάνναβης είχε συλληφθεί επειδή στις αποσκευές και στο σπίτι του είχε καλλυντικά και τρόφιμα με βιομηχανική κάνναβη

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η έκβαση της εκδίκασης της υπόθεσης ενός Χανιώτη που συνελήφθη τον περασμένο Απρίλιο στο λιμάνι της Σούδας, επειδή ο ειδικός σκύλος στην ανίχνευση ναρκωτικών «μύρισε» στις αποσκευές του προϊόντα με κάνναβη.

Υπενθυμίζεται πως  η νομοθεσία έχει πλέον τροποποιηθεί και η καλλιέργεια και παραγωγή προϊόντων με την κλωστική κάνναβη είναι νόμιμη, υπό αυστηρές προϋποθέσεις και όρους μεταξύ των οποίων και το ότι η περιεκτικότητα των προϊόντων στην ουσία τετραυδροκανναβινόλη (THC) να είναι μικρότερη του 0,2%.

Στις 18 Απριλίου σε έλεγχο των λιμενικών, βρέθηκαν στις αποσκευές του καλλιεργητή και ιδρυτικού μέλους της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Kannabio» κ.Σεραφείμ Κανδύλα, προϊόντα της «Kannabio»  που περιείχαν  κάνναβη και συγκεκριμένα μισό κιλό αλεύρι και τρία σαπούνια.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και άλλα αντίστοιχα προϊόντα με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με την δίκη να ορίζεται για σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων.

Να σημειωθεί πως όλα τα προϊόντα εστάλησαν στο Χημείο του κράτους για αναλύσεις από τις οποίες αναμένεται να εξαρτηθεί και η έκβαση της δίκης αν και τα προιόντα πριν τυποποιηθούν έχουν τα πιστοποιητικά που απαιτούνται.

Στο θέμα παρενέβη σήμερα και ο πρώην αναπλ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης με ανάρτηση στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος βρίσκεται στα Χανιά προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook