Στις σημαντικές ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο Μοιρών αναφέρεται ο Λευτέρης Αυγενάκης.

O Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κων/νο Γαβρόγλου.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Ένα και πλέον μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019, τα σχολεία της χώρας μας (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση), αντιμετωπίζουν πάλι ένα σοβαρότατο πρόβλημα αναφορικά με τις τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών και τα σημαντικά κενά στα σχολεία. Ειδικότερα, όσον αφορά το νομό Ηρακλείου, παρά τις προσλήψεις αναπληρωτών, τα κενά ανέρχονται σε 160 περίπου, σε όλο το φάσμα των ειδικοτήτων και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Μάλιστα, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας για «έγκαιρη» κινητοποίηση και «πρόωρες» διαδικασίες, ώστε να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία, το Γυμνάσιο Μοιρών, η μεγαλύτερη σχολική μονάδα εκτός της πόλης του Ηρακλείου, αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικούς, καθώς και σημαντικά προβλήματα στο κτίριο, που χρήζει επισκευών.

Έντονη είναι η ανησυχία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών για την κάλυψη των σημαντικών αυτών κενών στο Γυμνάσιο Μοιρών. Να αναφέρουμε ότι την περσινή σχολική χρονιά, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υπουργού για κάλυψη των κενών, στα σχολεία του Ηρακλείου υπήρξαν κενά σε εκπαιδευτικούς που δεν καλύφθηκαν μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς. Παράλληλα, είναι αυτονόητη η ανάγκη να λειτουργήσουν άμεσα και απρόσκοπτα τα Τμήματα Ένταξης του σχολείου.

Την ίδια στιγμή, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για τις σημαντικές καθυστερήσεις στην εξέλιξη των απαραίτητων τεχνικών εργασιών στο κτίριο του σχολείου, ιδίως δε αυτές  που αφορούν στην στατική του επάρκεια.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί άλλο να εθελοτυφλεί μπροστά στα κρίσιμα προβλήματα που συσσωρεύονται στα σχολεία. Η παροχή παιδείας αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και όλα αυτά τα προβλήματα κάθε άλλο παρά διασφαλίζουν την ισότητα στην εκπαίδευση και την ισότιμη συμμετοχή όλων στη μάθηση και τη διεκδίκηση της αριστείας».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθεται το ακόλουθο ερώτημα: «Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για την άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς στο Γυμνάσιο Μοιρών;».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook