Με Σεμπαστιάν Μπουεμί και Άλεξ Αλμπόν στα πηδάλια η ομάδα

Η Nissan θα κάνει  επίσημο ντεμπούτο στην πίστα και θα ξεκινήσει νέα συνεργασία με τη Royal Dutch Shell PLC, με την έναρξη του πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E, που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η ομάδα Nissan e.dams θα διεξάγει τρεις ημέρες δοκιμών στο Circuit Ricardo Tormo στη Βαλένθια της Ισπανίας, μαζί με τις άλλες 10 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην επόμενη σεζόν του αμιγώς ηλεκτροκίνητου πρωταθλήματος.

Ο πρωταθλητής της Formula E για τη σεζόν 2015-16, Σεμπαστιάν Μπουεμί, και ο συνοδηγός του, Άλεξ Αλμπόν, αποτελέσουν το δίδυμο των οδηγών για τη Nissan e.dams κατά τη διάρκεια της δοκιμής της επόμενης εβδομάδας και στην επικείμενη σεζόν, που ξεκινά στις 15 Δεκεμβρίου.

Εκτός από τα ολοκαίνουργια, 2ης γενιάς (Gen2) αυτοκίνητα της Formula E, η επερχόμενη σεζόν θα περιλαμβάνει ένα νέο, καινοτόμο σχήμα αγώνα.

Συγκεκριμένα, τα νέα αυτοκίνητα της Gen2 θα ολοκληρώνουν ολόκληρο τον αγώνα χωρίς την παραδοσιακή αλλαγή οχημάτων στη μέση του αγώνα, γεγονός που χαρακτήριζε τις προηγούμενες σεζόν. Οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους 200 κιλοβάτ ισχύος για το σύνολο του αγώνα, αλλά θα έχουν πρόσβαση σε 225 kW, σε περιόδους του αγώνα, περνώντας από μία ζώνη ενεργοποίησης.

Οι δύο λειτουργίες ισχύος θα υποδεικνύονται με την χρήση  διαφορετικών χρωμάτων σε ένα πρωτοποριακό σύστημα LED που θα ενημερώνει τον οδηγό. Επιπλέον, το πρωτοποριακό σύστημα FANBOOST θα επιτρέψει στους θεατές να ψηφίσουν για τον αγαπημένο τους οδηγό, με τους τρεις πρώτους να  έχουν στη διάθεσή τους  μέγιστη ισχύ 250 kW, για σύντομες περιόδους.

Για την πέμπτη περίοδο του πρωταθλήματος, όλοι οι αγώνες της Formula E θα έχουν προκαθορισμένο χρόνο 45 λεπτών συν ένα γύρο, αντί για έναν προκαθορισμένο συνολικό αριθμό γύρων.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook