Ο Μάης του ’68 έχει καταγραφεί ως το σημαντικότερο επαναστατικό γεγονός του μεταπολεμικού κόσμου, μια εξέγερση, που ξεκίνησε ως απλή διαμαρτυρία και απέκτησε στη συνέχεια καθολικό χαρακτήρα, ενάντια στο κατεστημένο σύστημα. Τα γεγονότα του Μάη επηρέασαν ολόκληρο τον κόσμο στα τέλη της δεκαετίας του ’60, μαθαίνοντάς τον να μην αποδέχεται το δεδομένο, αλλά να ονειρεύεται και να σχεδιάζει, με ζωντάνια, ενθουσιασμό και πίστη στο ανέφικτο, το παρόν και το μέλλον. 

50 χρόνια μετά, η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, σε συνδιοργάνωση με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Χανίων, τον Φιλολογικό Σύλλογο Χανίων «Ο Χρυσόστομος», στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, παρουσιάζουν έκθεση 43 φωτογραφιών, με τίτλο «Στην καρδιά του Μάη ΄68», του Γάλλου Φωτογράφου Philippe Gras, που αποτυπώνουν το χρονικό της εξέγερσης.

Η έκθεση θα λειτουργήσει  στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Χανίων «Ο Χρυσόστομος», Χάληδων 83, Παλιά Πόλη Χανίων. Παράλληλα, θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ, «Mai 68, un estrange printemps» του Dominique Beaux.

Λειτουργία Έκθεσης: Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 – Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018.

Ώρες λειτουργίας: 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook