Τον Μίμη Δομάζο, για την τεράστια προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο βράβευσε το μεσημέρι της Δευτέρας (15/10) στο Δημαρχείο Χανίων, ο Δήμαρχος κ. Τάσος Βάμβουκας.

Ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε στην πολυετή και πολύτιμη προσφορά του “στρατηγού” στο ελληνικό ποδόσφαιρο και του απένειμε τιμητική πλακέτα αλλά και το λεύκωμα του Δήμου Χανίων “Χανιά: Ταξίδι στο Όνειρο”.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί δημότες, θαυμαστές του Μίμη Δομάζου και του αθλητισμού ευρύτερα, αλλά και δεκάδες μαθητές σχολείων που ζήτησαν μάλιστα, αυτόγραφα από τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή.

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας στην ομιλία του για τον Μίμη Δομάζο, ανέφερε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε στον Δήμο Χανίων τον Μίμη Δομάζο, έναν θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ίσως τον μεγαλύτερο Ελληνα ποδοσφαιριστή και ο οποίος είχε μια υπέροχη 20ετή παρουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένας σπουδαίος διεθνής παίκτης που οδήγησε, εκτός των άλλων, τον Παναθηναϊκό το 1971 στο τελικό του Γουέμπλεϊ. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την παρουσία του στα Χανιά και την ευκαιρία που μας έδωσε να επικοινωνήσουμε μαζί του».

Από την πλευρά του, συγκινημένος για την τιμή που του έγινε, ο Μίμης Δομάζος δήλωσε: “«Ευχαριστώ τον Δήμο Χανίων για την ωραία εκδήλωση. Θέλω να ευχαριστήσω και τα νέα παιδιά που βλέπω εδώ και με τιμούν με την παρουσία τους.

Στη συνέχεια, ο Μίμης Δομάζος κάλεσε έναν μαθητή, που βρέθηκε στην εκδήλωση, όπου ενδεικτικά του ανέφερε:  “Λέω αυτά όχι μόνο σε σένα αλλά σε όλα τα παιδιά που βλέπω, η μπάλα δεν είναι εύκολη, θέλει θυσίες. Για να γίνω αυτό που έγινα και να παίξω ποδόσφαιρο για 22 χρόνια και να φτάσω εκεί ψηλά, θέλει πάρα πολλές θυσίες. Σου εύχομαι καλή επιτυχία σ’ αυτό που πας να κάνεις, αλλά αν δεν αγαπήσεις το ποδόσφαιρο θα σ’ αφήσει κι αυτό”.

 

Στην τιμητική εκδήλωση έδωσαν το “παρών” οι Αντιδήμαρχοι Χανίων Στ. Φιωτάκης, Γ. Ξανθουδάκης, Ι. Μαράκης, Ελ. Αλιφιεράκη, Ευτ. Κονταξάκης, Αντ. Βαρδάκης, ο πρόεδροι του Δημοτικού Γηροκομείου και του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. κκ. Γ. Κουκλάκης και Μαν. Φοβάκης αντίστοιχα, την ΕΠΣ Χανίων εκπροσώπησε ο Π. Μιχαηλίδης, επίσης ο παλιός Χανιώτης διαιτητής Α’ Εθνικής Αντ. Κουκλάκης, φίλοι του ποδοσφαίρου και μαθητές σχολείων.

 

Ο Μίμης Δομάζος θα παρουσιάσει στα Χανιά, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, το βιβλίο-βιογραφία του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook