Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη πεζοπορική εξόρμηση στα νότια του νομού μας, για να πραγματοποιήσει εύκολη διάσχιση σε αργούς ρυθμούς σε ένα από το ομορφότερα και πιο ευκολοδιάβατα φαράγγια του νομού μας, στο Φαράγγι της Ίμπρου, στην επαρχία Σφακίων, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018.

Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει από το χωριό Ίμπρος Σφακίων, που βρίσκεται στην ανατολική άκρη των Λευκών Ορέων σε υψόμετρο 780 μέτρων, από όπου οι συμμετέχοντες θα πεζοπορήσουν σε καλογραμμένο κατηφορικό μονοπάτι και στην ομαλή κοίτη του φαραγγιού, για να καταλήξουν στην έξοδο του, κοντά στο χωριό Κομητάδες.

Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν μια μοναδικά πανέμορφη διαδρομή, περνώντας από επιβλητικά στενώματα κατακόρυφων βράχων, που απέχουν μεταξύ τους μόλις 1,60 μέτρα! Η πεζοπορία θα έχει διάρκεια περίπου 3 ώρες, οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν, ρούχα, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:30 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Η εξόρμηση αυτή είναι ιδανική για αρχάριους πεζοπόρους και για παιδιά με τους γονείς τους, που θα ήθελαν να πεζοπορήσουν για πρώτη φορά.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 19/10. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook