Σε σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη για το θέμα του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Κρήτης, έλαβε μέρος την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2014 ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννης Χαρωνίτης.

Στην σύσκεψη η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρρας, η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Ηρακλείου Στέλλα Αρχοντάκη, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης, η Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Σχολείου Άντα Μπατάλα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Ευρωπαϊκού Σχολείου Gian Andrea Carancini, ο νομικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιάννης Σουφαλιδάκης καθώς και οι εκπρόσωποι των μελετητών του έργου.

Εκφράστηκε η κοινή βούληση όλων των εμπλεκομένων φορέων για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου.

Αναμένεται η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης στις 29 Νοεμβρίου η οποία θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις για την παραχώρηση του οικοπέδου, ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου, στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Σχολείο.

Εφόσον, η Σύγκλητος επικαιροποιήσει την προηγούμενη απόφαση του Πανεπιστημίου για παραχώρηση της έκτασης, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περίπου οκτώ μήνες για την τελική μελέτη και την δημοπράτηση του έργου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook