Ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ παρουσιάζουν  τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, ώρα 21.00, τη μουσική παράσταση αφιέρωμα στον Παγκόσμιο και Ελληνικό κινηματογράφο «Η Μουσική των Εικόνων», με τη σοπράνο  Τζίνα Φωτεινοπούλου, τον τενόρο  Δημήτρη Σιγαλό και τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 
 
Η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, ο τενόρος Δημήτρης Σιγαλός και ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας, εμπνευσμένοι από τις μουσικές του ελληνικού και παγκόσμιου κινηματογράφου, επιμελούνται ενός προγράμματος με μελωδίες που «έντυσαν» τις εικόνες, αγαπήθηκαν και έγιναν διαχρονικές.
Από το τεράστιο εύρος της κινηματογραφικής μουσικής επιλέγουν να κινηθούν σε πέντε διαφορετικές ενότητες και δημιουργούν ένα μουσικό ταξίδι από το αμερικάνικο σινεμά του μεσοπολέμου(1920-1940) και τα κινηματογραφικά μιούζικαλ  της δεκαετίας του 1950, μέχρι τις μεταφορές του μουσικού θεάτρου στον κινηματογράφο, τα βραβευμένα με Όσκαρ Soundtrack, αλλά και τις άριες της κλασικής μουσικής που συνδέθηκαν με σκηνές αγαπημένων ταινιών της δεκαετίας του 1980. Το μουσικό ταξίδι ολοκληρώνεται με χαρακτηριστικές μελωδίες του ελληνικού κινηματογράφου, από τις απαρχές του μέχρι τη δεκαετία του 1960.

Ένα ταξίδι στη μουσική του κινηματογράφου που όπως είπε κάποτε ο Μάνος Χατζιδάκις είναι αυτή που «συντηρεί στη μνήμη την εικόνα, την ερμηνεύει, ενώ συγχρόνως χρωματίζει επιθυμίες και θύμησες δικές μας και την προσωπική μας ταύτιση με τις πτυχές ενός ασπρόμαυρου ονείρου τριάντα πέντε χιλιοστών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook