Αποκαλυπτικοί διάλογοι, με κωδικές ονομασίες προκειμένου – κατά την κατηγορία – να κρύψουν το πραγματικό νόημα των συνομιλιών τους, περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό του τμήματος ειδικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, μέλη του οποίου φέρονται να είναι και αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι κατηγορούμενοι αναφέρονταν σε ναρκωτικές ουσίες όταν μιλούσαν για «κέικ», «σουβλάκια», «βούτυρο» και άλλα τρόφιμα.

Όπως αναφέρει στο έγγραφό της η ΕΛ.ΑΣ., οι συλλήψεις ήρθαν ύστερα από ανώνυμη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ένας αρχιφύλακας σχετιζόταν με δύο πρόσωπα που ελέγχονταν από τις Αρχές, εκ των οποίων ο ένας εμφανιζόταν να είχε υποθάλψει τους δύο βαρυποίνιτες που απέδρασαν από το λιμάνι του Πειραιά κατά τη μεταγωγή τους στις φυλακές Χανίων τον περασμένο Μάιο. Η επίμαχη έρευνα και συγκεκριμένα οι άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου που ακολούθησαν οδήγησαν στην πρόσφατη σύλληψη εννέα προσώπων, ενώ την ίδια ώρα ακόμα δύο αναζητούνται.

Όλοι οι κατηγορούμενοι που έχουν συλληφθεί οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του τακτικού ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Πέμπτη. Στόχος τους είναι να ετοιμάσουν τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς, καθώς είναι αντιμέτωποι με βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις.

Κατά το διαβιβαστικό, βασικός κατηγορούμενος είναι άνδρας αλβανικής υπηκοότητας, τον οποίο ονομάζουν «Τόνι» και εμφανίζεται να είναι εκείνος που προμήθευε τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους με ναρκωτικές ουσίες, έτσι ώστε να διακινηθούν σε ένα δίκτυο πελατών.

Χαρακτηριστικά στα τέλη Αυγούστου καταγράφεται η εξής συνομιλία:

– Έχω τον «κοντό», κοιμάται μιάμιση ώρα να ξέρεις.
– Κέρωσε ε;
Ναι (…) όλη τη δουλειά να ξέρεις… βέβαια αυτό είναι για να ανακτήσεις τις δυνάμεις του το τέτοιο.
Ολη τη δουλειά είναι το «βούτυρο» να ξέρεις. Δεν υπάρχει (…) τίποτα. Τι (ακατάληπτο) και αρχ… και μύδια που έλεγες εσύ…

Σε άλλο σημείο, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, ο «Τόνι» αναφέρει σε συγκατηγορούμενό του πως είχε πάρει διπλάσια ποσότητα από τον συνομιλητή του, πως έχει ξεμείνει και ότι περιμένει να προμηθευτεί το βράδυ.

– Τίποτα, ρε παιδί μου, απλά έλεγα μήπως σε έβλεπα για κανένα «10λεπτο», έτσι αυτά.
– Εχω ξεμείνει, έχω ξεμείνει, όταν σου λέω έχω ξεμείνει, πήραμε, είχα πάρει το διπλάσιο από εσένα εδώ και έχω ξεμείνει.
– Ναι, ναι, πότε το βλέπεις;
– Είναι αναμονή, είναι αναμονή, μπορεί και σήμερα το βράδυ, δεν ξέρω πότε ακριβώς.
– Εντάξει ωραία (…) απλά επειδή έχω μια επαρχία ένα ταξίδι, όταν ετοιμαστείς πάρε με τηλέφωνο.
– Οκ, κανένα πρόβλημα.
– Θα σε περιμένω απλά γιατί τους έχω λίγο στην καψούρα, κατάλαβες;

Πάντως, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, το τελευταίο διάστημα τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα τεταμένα. Κι αυτό γιατί ο μετέπειτα κατηγορούμενος αρχιφύλακας είχε εξαφανιστεί από το προσκήνιο, οξύνοντας τα πνεύματα. Ήδη από τον Σεπτέμβριο η ΕΛ.ΑΣ. αρχίζει να καταγράφει διαλόγους που δείχνουν την αναστάτωση που επικρατεί.

«Άμα κάνει μα…ία τον έχουμε. Έχω τις ηχογραφήσεις, έχουμε τις φωτογραφίες…», αναφέρουν δύο κατηγορούμενοι σε τηλεφωνική τους συνομιλία, ενώ λίγες ώρες αργότερα αποφασίζουν πως εάν ο αρχιφύλακας δεν εμφανιστεί σε πέντε ημέρες, θα πάρουν τα αποδεικτικά στοιχεία που υποστήριζαν ότι είχαν και θα τα στείλουν στην ΕΛ.ΑΣ..

Ελεύθερος Τύπος

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook