Υπέροχη ομελέτα χωρίς αυγά για όσους ακολουθούν ένα διαφορετικό τρόπο διατροφής. 

 

Συστατικά

150 γρ. ρεβιθάλευρο
200 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
2 μέτριες ντομάτες
40 γρ. ελαιόλαδο
3 μέτριες πατάτες βρασμένες, ξεφλουδισμένες
100 γρ. ντοματίνια, για το σερβίρισμα
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ευχαριστούμε πολύ το μέλος Αγάπη Κυδωνάκη για τη συνταγή!

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ρεβιθάλευρο με το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Αφαιρούμε τα σπόρια και τα υγρά από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τα προσθέτουμε στο χυλό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε ακαθόριστα κομμάτια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
Αδειάζουμε τον χυλό στο τηγάνι καλύπτοντας τις πατάτες.
Αφήνουμε για 5-7 λεπτά. Με ένα καπάκι κατσαρόλας αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και ψήνουμε για άλλα 5-7 λεπτά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και διακοσμούμε πάνω από την ομελέτα.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook