Είναι υφαντή και φοριέται με όλα τα ρούχα

Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν μία νέα νανογεννήτρια που μπορεί να συλλέξει ενέργεια από τις κινήσεις του ανθρώπου και να τροφοδοτεί συνεχώς φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην China Science Daily.

Οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές απαιτούν συχνή φόρτιση ή αντικατάσταση των μπαταριών. Ο τρόπος παροχής βιώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας φιλικής προς το περιβάλλον σε αυτές τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές αποτελεί ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί. Ταυτόχρονα, η ευελιξία, η άνεση και η δυνατότητα πλύσης των φορητών συσκευών παροχής ενέργειας είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικές.

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Τζενγκτσόου δημιούργησαν μία φορητή νανογεννήτρια που μπορεί να πλυθεί από υδρόφοβο υλικό μικροϊνών. Είναι υφαντή, φοριέται με όλα τα ρούχα και μπορεί να μετατρέψει τη μηχανική ενέργεια που παράγεται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες σε ηλεκτρική ενέργεια. Η νανογεννήτρια αυτή δίνει την ευκαιρία να δημιουργηθούν αυτοτροφοδοτούμενες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.

Η έρευνα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δημοσιεύθηκε στο Journal of Materials Chemistry Α.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook