Ο τραγέλαφος του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου αποδεικνύει πως ο θίασος που κυβερνά τη χώρα βρίσκεται πια σε αποσύνθεση. Η κατάντια τους δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε πίσω από κλειστές πόρτες.  

Πρώτη φορά στην ιστορία βλέπουμε Πρωθυπουργό να εκλιπαρεί τους Υπουργούς του να μην τον ρίξουν και στη συνέχεια να τους παρακολουθεί άβουλος να αλληλοκατηγορούνται για να μην χάσουν την καρέκλα τους. 

Και όλα αυτά σε μια κρισιμότατη καμπή για τη χώρα. Σε μια συγκυρία που πέρα από το ζήτημα των Σκοπίων, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και που η τουρκική ηγεσία διακηρύσσει πως θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο, αφήνοντας να φανεί ότι σχεδιάζει να κινηθεί εντός της Κυπριακής Α.Ο.Ζ. 

Άραγε ο κ. Καμμένος ευρισκόμενος σε λίγες μέρες στη Μόσχα ενόψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, ποια γραμμή θα υποστηρίξει; Τη δική του που σκοπό έχει “να αναχαιτιστεί η ρωσική επιρροή στα Βαλκάνια”- ή τη γραμμή του κ. Τσίπρα; Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ετερόκλητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ιδίως τώρα που βρίσκεται σε αποδρομή, είναι εθνικά επιζήμια για τη χώρα.

Η χώρα δεν μπορεί άλλο να βυθίζεται εξαιτίας τους. Η μόνη λύση είναι το λόγο να τον πάρουν οι πολίτες. Δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα την παρακμή στην οποία την έχουν καταδικάσει για να μείνουν για λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία.

Οι εκλογές είναι η λύση. Είναι η μοναδική λύση για τη χώρα. Η μοναδική ευκαιρία να απαλλαγούμε από μια κυβέρνηση σε αποσύνθεση, που στόχος της είναι η επανεκλογή, ακόμα και εις βάρος των πολιτών.

 Ο Παναγιώτης Σπαθαράκης είναι Ιατρός – πρ. Νομαρχιακός & Δημοτικός Σύμβουλος,  πρ. Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook