“Επεισοδιακό” για τους επιβάτες λουκέτο στην εταιρεία  – Κατέβασαν κόσμο από αεροπλάνο λίγο πριν την αναχώρηση

H κυπριακή αεροπορική εταιρεία Cobalt η οποία αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και η οποία πραγματοποιούσε πτήσεις και προς Χανιά από τη Λάρνακα,  “κατέβασε ρολά” από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Η αναζήτηση επενδυτών δεν είχε αίσιο τέλος και όπως η εταιρεία έχει πληροφορήσει το κυπριακό υπουργείο Μεταφορών τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έβαλε “λουκέτο”.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης τόσο η Υπουργός Συγκοινωνιών Βασιλική Αναστασιάδου όσο και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου είχαν πάει στο υπουργείο για να εκδώσουν σχετική ανακοίνωση για την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού.

Γίνονται ήδη διευθετήσεις ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στη Κύπρο επιβάτες που βρίσκονται στο εξωτερικό αλλά και να εξυπηρετηθούν ξένοι που είχαν αγοράσει εισιτήρια και είχαν προγραμματίσει αναχώρηση από τη Κύπρο με την Cobalt.

Η Cobalt στο μεταξύ έχει ζητήσει από την κυπριακή Αστυνομία επιτήρηση των γραφείων της στο αεροδρόμιο Λάρνακας φοβούμενη τυχόν επεισόδια από επιβάτες.

H Cobalt άρχισε την εμπορική της λειτουργία το 2016 και έχει δύο αεροσκάφη Α319 των 144 θέσεων έκαστο και τέσσερα αεροσκάφη τύπου Α320 των 156 θέσεων.

Κατά τη φετινή χρονιά πετούσε σε 23 προορισμούς μεταξύ των οποίων η Αθήνα και άλλα ελληνικά αεροδρόμια.

Κατέβασαν επιβάτες από πτήσεις

Δεν πραγματοποιήθηκαν οι δύο προγραμματισμένες για την Τετάρτη πτήσεις της Cobalt από Λάρνακα προς Τελ Αβίβ (23:10) και Βηρυτό (23:30).

Όπως πληροφορούμαστε από κυπριακά μέσα ενημέρωσης, οι επιβάτες για Τελ Αβίβ επιβιβάστηκαν κανονικά στο αεροπλάνο, ωστόσο λίγο πριν την αναχώρηση τους κατέβασαν και τους επιστράφησαν οι αποσκευές τους που επίσης φορτώθηκαν και στη συνέχεια ξεφορτώθηκαν από το αεροπλάνο.

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Μεταφορών

Η είδηση προκάλεσε άμεση σύγκληση σύσκεψης στο υπουργείο Μεταφορών. To Υπουργείο θα φροντίσει να διευκολύνει το επιβατικό κοινό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η αρμόδια Υπουργός Βασιλική Αναστασιάδη, κληθείσα να σχολιάσει τις πληροφορίες που θέλουν την αεροπορική εταιρεία Cobalt να κλείνει.

Ερωτηθείς αν θα γίνουν οποιεσδήποτε διευθετήσεις εκ μέρους του Υπουργείου αναφορικά με το επιβατικό κοινό, η κ. Αναστασιάδη είπε πως «χωρίς να έχουμε οποιαδήποτε νομική υποχρέωση βεβαίως θα φροντίσουμε να διευκολύνουμε το επιβατικό κοινό».

H ανακοίνωση του υπουργείου για τους επιβάτες

«Η αεροπορική εταιρεία Cobaltair Ltd, πληροφόρησε απόψε στις 21.00 το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις της από αύριο το πρωί στις 00.30.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία συνεδρία στο γραφείο της Υπουργού Μεταφορών στην παρουσία εκπροσώπων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, του Γενικού Λογιστηρίου, της Hermes και άλλων αρμόδιων φορέων, με στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση για τον επαναπατρισμό επιβατών που θα ταξίδευαν με την Cobaltair Ltd μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι επιβάτες των πτήσεων της 17ης βραδινής και 18ης Οκτωβρίου 2018, που δεν θα πραγματοποιηθούν, παρακαλούνται όπως εξασφαλίσουν οι ίδιοι εισιτήρια μονής διαδρομής σε οικονομική θέση για τον επαναπατρισμό τους και να κρατήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία, για σκοπούς αποζημίωσής τους.

Οι υπόλοιποι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Cobaltair Ltd τις επόμενες (7) μέρες, θα πληροφορηθούν με νεότερες ανακοινώσεις για τον τρόπο επαναπατρισμού τους.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας των επιβατών και εκφράζει τη λύπη του τόσο για την αναστολή των εργασιών της εταιρείας, όσο και για τα προβλήματα που θα προκληθούν στο επιβατικό κοινό».

με πληροφορίες από /alldaynews.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook