Με την ίδια διάταξη με την οποία είχε προσπαθήσει να αποφυλακιστεί το περασμένο καλοκαίρι ο Αριστείδης Φλώρος

Την υφ όρων αποφυλάκισή του επικαλούμενος τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και τα οποία τον καθιστούν ανάπηρο σε ποσοστό 98%, ζητεί ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στην «17Ν».

Ο Σάββας Ξηρός, που κρατείται από το 2002 όταν εξερράγη στα χέρια του στον Πειραιά αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ζητεί την αποφυλάκισή του επικαλούμενος το περιβόητο άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα, όπως τροποποιήθηκε το 2015 επί Παρασκευόπουλου, βάση του οποίου είχε προσπαθήσει να αποφυλακιστεί τον περασμένο καλοκαίρι και ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος ωστόσο επέστρεψε στη φυλακή, μετά τις αποκαλύψεις για τη γνησιότητα των ιατρικών πιστοποιητικών που είχε καταθέσει.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του Άννυ Παπαρούσου, ο 55χρονος βαρυποινίτης της «17Ν» έχει αναπηρία 98%, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που όπως αναφέρει «ισχύει εφ’ όρου ζωής». Μάλιστα, η δικηγόρος υποστηρίζει πως σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».

Να σημειωθεί πως τα προβλήματα υγείας του 55χρονου Σάββα Ξηρού προέκυψαν αμέσως μετά την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στον Πειραιά, γεγονός που σήμανε και την αντίστροφη μέτρηση για την εξάρθρωση των μελών της 17Ν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook