Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος άνδρα, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος άνδρα, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην Ελλάδα ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος αποκτώντας πρόσβαση σε ιστoσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Επειτα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο συγκεκριμένος άνδρας. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο οικίες του κατηγορούμενου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητά τηλέφωνα. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook