Τα θέματα που συζητήθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων για εν εξελίξει έργα στα Σφακιά

Σήμερα Πέμπτη 18 Οκτωβρίου έλαβε χώρα στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Σφακίων και του Πολυτεχνείου Κρήτης, για την εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «Βενετσιάνικο Φρούριο Χώρας Σφακίων: Γεωλογικές Έρευνες ευστάθειας πρανών – Διερεύνηση φθορών –- Πρόταση Αποκατάστασης και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου για την ανάδειξη του μνημείου», παρουσία του δημάρχου Σφακίων κ. Ιωάννη Ζερβού.

Η συνάντηση  είχε χαρακτήρα ενημέρωσης για τον πρώτο μήνα εργασιών της ομάδας των ερευνητών του Πολυτεχνείου, όπου ο καθηγητής  Εμμανουήλ  Μανούτσογλου ενημέρωσε σχετικά με την φύση του εδάφους έδρασης του μνημείου και των προβλημάτων που προκύπτουν στην κίνηση προς στο λιμάνι και ο Νικόλαος Σκουτέλης παρουσίασε την ιστορική τεκμηρίωση των χώρων και την σύγχρονη δυναμική τους ως τμήμα του δημόσιου χώρου στην Χώρα Σφακίων. Της Επιτροπής προέδρευσε η Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου, Προϊσταμένη της ΕΦ.Α. Χανίων, και παρέστησαν τα μέλη: Δημήτριος Μιχελογιάννης εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης / Εντ. Περιφερειακός σύμβουλος  Ανάπτυξης, η κ. Μαρία Μανδαλάκη Δρ. Αρχιτέκτονας Μηχανικός της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ο δημοτικός σύμβουλος Σφακίων κ. Εμμανουήλ Φασουλάκης και ο Εντ. Δημοτικός σύμβουλος Σφακίων κ. Φίλλιπος Ηλιάκης.

Παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος Τ.Κ. Χώρας Σφακίων κ. Ιωάννης Μπραουδάκης, ο κ. Στυλιανός Μαραγκάκης, πολιτικός μηχανικός και ο εκπρόσωπος του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθηγητής κ. Ιωάννης Τσομπανάκης.

Επίσης με το υπ’ αριθμ. Κ/ΕΦΑΧΑ/Τ∆ΟΥ/512007/365166/6746/2958 (16-10-2018) έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων δημοσιεύτηκε προκήρυξη πρόσληψης Προσωπικού με Σύμβαση ορισμένου χρόνου για το Έργο: «ΣΤΕΡΕΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΑ, ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΛΟ ΣΦΑΚΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ», προκηρύσσονται 13 θέσεις επιστημονικού και εργατικού προσωπικού όλων των απαιτούμενων, για οκτώ (8) μήνες με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως το τέλος του έργου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook