Ο Έλληνας επιχειρηματίας παρουσίασε το πλάνο του στον ΟΦΗ με το Ηράκλειο να ζει και να αναπνέει για τη νέα εποχή που ανατέλλει στον μεγαλύτερο Κρητικό σύλλογο.

Αναλυτικά οι πιο σημαντικές αναφορές του Μιχάλη Μπούση:

«Είναι μια μεγάλη ημέρα για τον ΟΦΗ, το Ηράκλειο και την Κρήτη. Είναι τιμή μου που είμαι εδώ μαζί σας και θα ήθελα να ευχαριστήσω μερικούς μέτοχους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ.κ. Χαλκιαδάκη, Παπαδάκη, Σπυριδάκη, Παπακαλιάτη, Καραντινό, Μυλωνάκη, Καρνή, Κουμαντάκη, Σαπουνάκη, Συριγωνακάκη και Τσατσάκη.

Θα προσπαθήσουμε με τους υπόλοιπους να κάνουμε τον ΟΦΗ μεγάλο όπως ήταν. Αυτή η ομάδα θα χτιστεί πάλι από την αρχή για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, γιατί οι ομάδες δεν αγοράζονται αλλά χτίζονται. Μαζί με τον Γιάννη τον Γιώργο και τον Ηλία εύχομαι να κάνουμε το καλύτερο και θέλουμε την υποστήριξη από εσάς.

Θα ήθελα από όλο τον κόσμο της Κρήτης να στηρίξει την ομάδα και να πάει από το καλό το καλύτερο. Ο ΟΦΗ δεν θέλω να είναι ομάδα του Ηρακλείου αλλά της Κρήτης. Θέλω να είναι περήφανοι οι παίκτες που παίζουν στον ΟΦΗ και θα ήθελα να τους παρακαλέσω να ασχοληθούν μόνο με το παιχνίδι και να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν».

Για το πότε αποφάσισε να επενδύσει στον ΟΦΗ: «Έχουμε έναν φίλο εγώ και ο Γιώργος και ο Γιάννης, μιλήσαμε τον Μάιο στο Σικάγο και γνωριστήκαμε. Μου είπαν τα παιδιά το όνειρο που είχαν για τον ΟΦΗ και τι ήθελαν να κάνουν στην Κρήτη. Μετά από μερικές ώρες που περάσαμε και άκουσα το όνειρό τους κοίταξα κι εγώ μερικά πράγματα και σιγά – σιγά πίστεψα αυτό το όνειρο για να κάνουμε κάτι καλύτερο. Ήρθα στην Κρήτη τον Ιούλιο, περπάτησα, είδα το γήπεδο. Πάντα ήθελα να κάνω κάτι στην Ελλάδα και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Έχω έρθει πάλι στην Κρήτη και την έχω αγαπήσει. Η ομάδα έχει μεγάλη ιστορία και αυτή η φωτιά που είχαν μέσα τους μπήκε και σε μένα. Ήρθα κι εγώ να ζήσω το όνειρό τους και το όνειρό σας και να το κάνουμε πραγματικότητα».

Για την τωρινή ομάδα: «Φυσικά υπάρχει πρόγραμμα και θα είναι του Γιάννη και του Γιώργου, όμως θέλει υπομονή. Δεν είναι κάτι που θα χτιστεί και θα γίνει αμέσως. Η ομάδα όπως καταλαβαίνεται είναι πρώτη χρονιά στην πρώτη κατηγορία, πέρασαν πολλά δύσκολα πράγματα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή Νίκο Παπαδόπουλο που έκανε τα πάντα για να την ανεβάσει. Ξέρω ότι είχαμε δύσκολο πρόγραμμα, με τον Νίκο και τον Γιάννη και τον Γιώργο μπορούμε να έχουμε μία καλύτερη πορεία».

Για το όνειρο του ΟΦΗ της επόμενης μέρας: «Το πλάνο είναι του Γιώργου και του Γιάννη, να χτίσουν την ομάδα. Αυτοί είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι που έχουν την εμπειρία και νομίζω ότι με τον λίγο καιρό που έχουν μπει στην ομάδα, μόνο που μίλησαν με τους παίκτες και έχουν προσπαθήσει για το καλύτερο, νομίζω ότι αρχίζει και φαίνεται και σε εσάς. Δεν βλέπω ότι θα αλλάξει κάτι αμέσως, αλλά σιγά – σιγά η νοοτροπία και η κουλτούρα θα αλλάξει και θα γίνει πιο σωστή και σοβαρή. Αυτό θέλουμε να είμαστε. Δεν θα κάνουμε ανακοινώσεις για βλακείες, ότι κάναμε το ένα και το άλλο. Τα έργα μας θα είναι η ανακοίνωση. Αν είμαστε σωστοί και κάνουμε το σωστό θα το ξέρετε, δεν χρειάζεται να σας το πούμε. Τα έργα μας να μιλάνε για μας. Το πώς φέρονται οι παίκτες μεταξύ τους, με τον προπονητή και την ομάδα μας, να λειτουργούν όλοι μαζί. Θα καταλάβετε τους επόμενους μήνες πώς θα είμαστε».

Για νέο γήπεδο: «Την περίμενα αυτή την ερώτηση. Όλα αυτά θα τα δούμε στο μέλλον. Για μας πρώτος στόχος είναι να μείνουμε στην πρώτη κατηγορία. Θα χτιστούν οι βάσεις με την ομάδα και μετά θα δούμε γήπεδα και τέτοια. Πώς θα χτίσουμε γήπεδο αν δεν υπάρχει ομάδα; Πρώτα οι ακαδημίες και τα παιδιά, τι να το κάνετε ένα γήπεδο και να κάθεται άδειο. Να ξεκινήσουμε σαν να είμαστε στο νηπιαγωγείο και πρέπει να αποφοιτήσουμε».

Για το που θέλει να δει τον ΟΦΗ σε μερικά χρόνια και τι φοβάται: «Όταν μίλησα με τα παιδιά έκανα αυτή την ερώτηση στον εαυτό μου. Ποτέ δεν έκανα κάτι για να χάσω στη ζωή μου, πάντα ήθελα να προοδεύσω. Ποτέ δεν ήθελα να ρίξω κόσμο και να πει κάποιος ότι τον αδίκησα, πάντα ήθελα δικαιοσύνη. Όταν παίρνεις μία ομάδα δεν είναι μόνο τα χρήματα. Δεν θέλω σε μερικά χρόνια να πω ότι έκανα λάθος. Μεγάλωσα στην Ελλάδα με τον παππού και την γιαγιά μου και γι’ αυτό τα ελληνικά μου είναι καλά. Πάντα ήθελα να προσφέρω στην Ελλάδα. Να κοιτάξω πίσω σε 3-5 χρόνια και να πω ότι αυτό που έκανα είναι ζωντανό και προχώρησε, όχι ότι έκανα μία βλακεία και γιατί το έκανα. Πολλοί μου είπαν να μην έρθω, να έρχομαι στην Ελλάδα μόνο για διακοπές. Εγώ δυστυχώς δεν άκουσα, θέλω να πάνε όλα καλά και να μπούμε μπροστά».

Για το αν έχει και άλλα επαγγελματικά σχέδια στην Ελλάδα: «Θα δουλέψουμε μαζί με τον Ερασιτέχνη. Δεν έχω άλλον στόχο επαγγελματικά, είναι μόνο ο ΟΦΗ. Ό, τι έρθει στο μέλλον ας έρθει. Πρώτα το ποδόσφαιρο και μετά όλα τα άλλα».

Για το χρέος του συλλόγου: «Η ομάδα πέρασε μερικά δύσκολα και όχι μόνο στην βαθμολογία αλλά και οικονομικά. Υπάρχουν και υπήρχαν χρέη που ανέλαβα και αυτά είναι δικά μου χρέη πλέον. Θα κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Τα χρέη – χρέη και η ομάδα – ομάδα. Θα προχωρήσουμε μπροστά, τα υπόλοιπα τα έχουμε κανονίσει και θα προχωρήσουμε με την ομάδα μπροστά».

Για το αν θα έρχεται συχνά στην Ελλάδα: «Θα είναι μία ευκαιρία να έρχομαι περισσότερο αντί για το καλοκαίρι. Σε όλες τις επιχειρήσεις πρέπει να βάζεις άτομα εμπιστοσύνης. Δεν μου αρέσει να μπαίνω ανάμεσα. Το τιμ που έχουμε δεν χρειάζεται να τους πω εγώ τι θα κάνουν με το ποδόσφαιρο. Θα έρχομαι να βλέπω τα παιχνίδια, να διασκεδάζω και όλοι οι υπόλοιποι θα κάνουν την δουλειά τους όπως την ξέρουν».

Για τα συμφέροντα του ΟΦΗ: «Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αυτό το πρόβλημα. Δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται σε άλλες ομάδες, μόνο εδώ πέρα. Κουμάντο κάνει ο καθένας στο σπίτι του, μας ενδιαφέρει τι θα κάνουμε εμείς. Αν κοιτάς τι κάνει ο άλλος χάνεις ώρα από τα δικά σου πράγματα. Συγκεντρωνόμαστε σε ομάδα, παίκτες και φιλάθλους μας. Δεν θέλω μόνο όλοι να λένε είμαστε ΟΦΗ, θέλω να έρχεστε να στηρίζετε τους παίκτες. Λάθη θα γίνουν, αλλά θα μάθουμε από αυτά για να μην ξαναγίνονται».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook