«Ο Άγιος Ιωάννης ο Ερημίτης και η επέκταση της λατρείας του κατά τα χρόνια της Ενετοκρατίας στο Ρέθυμνο και στην Ιερά Μονή του Σωτήρος Κουμπέ, Ρεθύμνου».

Την Τετάρτη 17η Οκτωβρίου 2018, στην αίθουσα του Ιερού Ναού των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης, πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Κωστή Ηλ. Παπαδάκη, φιλόλογο-θεολόγο-συγγραφέα, και θέμα: «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ερημίτης και η επέκταση της λατρείας του κατά τα χρόνια της Ενετοκρατίας στο Ρέθυμνο και στην Ιερά Μονή του Σωτήρος Κουμπέ, Ρεθύμνου».

Ο κ. Παπαδάκης, αφού αναφέρθηκε στο βίο και την πολιτεία του Αγίου Ιωάννου του Ερημίτου και των 98 συνασκητών του πατέρων, παρουσίασε με σαφήνεια και τεκμηριωμένα τα ιστορικά εκείνα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αμέσως μόλις αναγνωρίστηκε η αγιότητα του Ερημίτου, κατά τα τελευταία χρόνια της Ενετοκρατίας,  η τιμή προς εκείνον επεκτάθηκε και στο Ρέθυμνο με επίκεντρο την Ιερά Μονή του Σωτήρος Κουμπέ, Ρεθύμνου. Ο ομιλητής εμπλούτισε την ομιλία του με προβολή σχετικών εικόνων.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ευχαρίστησε τον κ. Παπαδάκη για την εξαιρετική ομιλία του και εξέφρασε τη χαρά του που πλέον στην Ιερά Μονή Σωτήρος Κουμπέ θα τιμάται, μαζί με τον Τίμιο Πρόδρομο, και ο Άγιος Ιωάννης ο Ερημίτης, στον οποίο ήταν αφιερωμένο το δεύτερο κλίτος του Καθολικού κατά τους χρόνους της Ενετοκρατίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν κληρικοί και αρκετοί άνθρωποι του τόπου μας καθώς και ο Αντισυνταγματάρχης κ. Εμμανουήλ Μυστράκης, Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Ρεθύμνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook