Λαχταριστό πιάτο για το μεσημεριανό

Υλικά για 6 άτομα

500 γραμ. πένες
1 μέτριο μπρόκολο
¾ φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή τυρί cheddar
1 φύλλο δάφνης
2 φλιτζ. γάλα
½ φλιτζ. βούτυρο
½ φλιτζ. αλεύρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζετε αρχικά νερό με αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και πλένετε καλά το μπρόκολο.
  • Το κόβετε σε μπουκιές και το βράζετε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, το βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε στην άκρη.
  • Μην πετάξετε το βρασμένο νερό. Φτιάχνετε μια σάλτσα μπεσαμέλ, ζεσταίνοντας το γάλα ελαφρώς με το φύλλο δάφνης σε ένα κατσαρολάκι. Μην το αφήσετε να βράσει.
  • Λιώνετε το βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά με συρμάτινο αναδευτήρα, προσέχοντας να μη σβολιάσει.
  • Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά, προσέχοντας όμως να μην καεί το αλεύρι.
  • Ρίχνετε όλο το ζεστό γάλα στο αλεύρι με το βούτυρο και ανακατεύετε προσεκτικά με το συρμάτινο αναδευτήρα.
  • Βράζετε σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνέχεια και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά ακόμη.
  • Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το τυρί και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Βάζετε μέσα και το μπρόκολο.
  • Βράζετε τις πένες στο νερό που έχει μείνει από το μπρόκολο, προσθέτοντας αλάτι, για 11 λεπτά ώστε να γίνουν al dente, σουρώνετε και τις βάζετε μέσα σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
  • Περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook