Την παράταση της σύμβασης 6 εργαζόμενων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου ζητά με επιστολή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου από τους αρμόδιους υπουργούς έτσι ώστε να μπορέσουν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων έτσι ώστε να τους καταβάλλεται το ταμείο ανεργίας.

Το κείμενο της επιστολής:

Κύριοι Υπουργοί,
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου εργάζονται 6 συνάδελφοι ως Νυχτοφύλακες Δ.Ε και καθαριστές Υ.Ε. Η πρόσληψη των παραπάνω εργαζομένων έγινε κατόπιν προκήρυξης με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από 13/5/2011 έως και 30/11/2011 με τις διατάξεις που προβλέπει ο ΑΣΕΠ. Ενώ η προκήρυξη αναφερόταν για 7μηνη απασχόληση λόγο του διαδικαστικού χρόνου που μεσολάβησε, οι συμβάσεις περιορίστηκαν σε 6μηνη απασχόληση.

Μετά την λήξη της σύμβασης, οι εργαζόμενοι πρόκειται να βρεθούν ξανά μακροχρόνια άνεργοι. Η σύμβαση των έξι μηνών δεν τους επιτρέπει να συμπληρώσουν τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων που απαιτείται για να επιδοτηθούν από το ταμείο ανεργίας.

Ζητούμε την παράταση της σύμβαση των εργαζομένων για όσο διάστημα το επιτρέπει η νομοθεσία καθώς και οι ανάγκες της υπηρεσίας αφού αυτό το διάστημα λόγο των εντατικών εργασιών που πραγματοποιούνται στο χώρο του μουσείου προκειμένου να δοθούν περισσότεροι εκθεσιακοί χώροι το προσωπικό είναι απαραίτητο.

Σε αυτές τις δύσκολα οικονομικές στιγμές που βιώνουν οι εργαζόμενοι το Ταμείο Ανεργίας αποτελεί παροχή ζωτικής σημασίας.

Ζητούμε από τους αρμόδιους να πάρουν θέση έτσι ώστε να δοθεί η παράταση του χρόνου εργασίας, προκειμένου να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για το ταμείο Ανεργίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook