Παραδοσιακή συνταγή με γεμάτη γεύση

Υλικά για 4 άτομα

2 κιλά αρνί με το κόκαλο (ωμοπλάτη) σε 4 κομμάτια, ή 4 κότσια αρνίσια
4 πατάτες ξεφλουδισμένες και μοιρασμένες
4 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
4 σκελίδες σκόρδο μοιρασμένες
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150°C.

Κόβετε 4 τετράγωνα κομμάτια αντικολλητική λαδόκολλα και βάζετε μέσα στο καθένα 1 κομμάτι κρέας και μια πατάτα, τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με ρίγανη.

Προσθέτετε από ένα φύλλο δάφνης και από 1 σκελίδα σκόρδο και διπλώνετε τη λαδόκολλα να σχηματιστεί ένα πακέτο. Για περισσότερη ασφάλεια τα δένετε με σπάγκο.

Βάζετε τα «πακέτα» σε ένα πήλινο σκεύος με καπάκι και το κλείνετε, ή σε ένα βαρύ ταψί που θα κλείσετε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνετε το κλέφτικο στο φούρνο για 4-5 ώρες.

Πηγή: newsbeast.gr