Το απόγευμα του Σαββάτου, στην οδό Χάληδων στα Χανιά , ανάμεσα σε καταναλωτές, τουρίστες και περαστικούς, εμφανίστηκαν ορισμένοι “περίεργοι” τύποι. 

Ήταν οι Anonymous for the Voiceless, μια οργάνωση των δικαιωμάτων των ζώων που ειδικεύεται στον ακτιβισμό δρόμου. 

Ξεκίνησε σε τοπικό επίπεδο τον Απρίλη του 2016 στην Αυστραλία και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε παγκόσμια καθώς δραστηριοποιούνται σε 550 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Στόχος τους είναι, μέσω συγκεκριμένων δράσεων, η ενημέρωση του κόσμου για τα όσα υποφέρουν τα ζώα στις βιομηχανίες εκμετάλλευσής τους.

Οι ομάδες κάνουν τον λεγόμενο Κύβο της Αλήθειας. Παρατάσσονται σε μορφή κύβου, φορώντας τη μάσκα του Guy Fawks και με τη χρήση φορητών συσκευών δείχνουν βίντεο με την Αλήθεια που ζουν κάθε λεπτό κάθε ημέρας, τα ζώα στις βιομηχανίες κρέατος, γαλακτοκομικών, επεξεργασίας θαλασσινών, αυγών, δέρματος, γούνας, αλλά και στα εργαστήρια πειραμάτων.

Στόχος είναι η συζήτηση και η ενημέρωση του κοινού, στο οποίο παρέχοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό, το καλούν αλλάξει και να ακολουθήσει έναν βίγκαν, ηθικό τρόπο ζωής, ως τη μόνη λύση για το τέλος της εκμετάλλευσης των άλλων ζώων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook