Μεγάλη ταλαιπωρία από το ξαφνικό λουκέτο της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας

Ταλαιπωρία για δεκάδες ταξιδιώτες επεφύλασσε το ξαφνικό λουκέτο τα μεσάνυχτα της Τετάρτης της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας Cobalt, καθώς εγκλωβίστηκαν σε αεροδρόμια του εξωτερικού ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το ταξίδι του επαναπατρισμού έγινε με πολλά εμπόδια.

Όπως στην περίπτωση ενός γκρουπ 48 ατόμων, που ταξίδεψε με την Cobalt από την Κύπρο στην Κρήτη, για ολιγοήμερες διακοπές, αλλά εγκλωβίστηκε εκεί. Όπως μεταδίδουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η ομάδα των συνταξιούχων ταξιδιωτών, ήταν προγραμματισμένο να επέστρεφε στην Κύπρο την Παρασκευή, με την Cobalt. Ωστόσο, ούτε αυτό το ταξίδι ήταν εφικτό να γινει και η επιστροφή τους στην Κύπρο προγραμματίστηκε με την αεροπορική εταιρεία Blue Air, για σήμερα τα ξημερώματα. Όλο αυτό το διάστημα διαμένουν σε ξενοδοχείο του νησιού και μετά και την τελευταία ανατροπή στον επαναπατρισμό τους, η Ένωση Κύπριων Συνταξιούχων, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την διεύθυνση του ξενοδοχείου ώστε οι ηλικιωμένοι να μην επιβαρυνθούν με την μια επιπρόσθετη ημέρα που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο νησί.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης σε τηλεοπτική εκπομπή της Κύπρου, η Κυβέρνηση φέρει μερίδιο της ευθύνης για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, καθώς, όπως είπε, δεν είχε δημοσιοποιηθεί το γεγονός ότι η Cobalt οδηγούνταν προς το κλείσιμο. Γι' αυτό οφείλει να καλύψει τα έξοδα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους συνταξιούχους, γενικά, που έχουν ταξιδέψει με το γκρουπ της ΕΚΥΣΥ, πρόσθεσε.


βίντεο από sigmalive.gr