Συνεχίζει το πολιτικό παιχνίδι από εκεί πο το άφησε ο Αλέξης Τσίπρας;

Νέο ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας φαίνεται οτι επιχειρεί να διαδραματίσει ο παραιτηθείς Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς,  ως επικεφαλής της πολιτικής Κίνησης Ιδεών και Δράσης “Πράττω”, και με ομιλιες του ανά την Ελλάδα αρχής γενομένης από το Ηράκλειο την ερχόμενη Δευτέρα.

Φαίνεται όμως οτι το επιτελείο του, χρησιμοποιεί παλιά και δοκιμασμένα “όπλα” της επικοινωνίας για να “κολακέψει” το ακροατήριο του.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του “Πράττω” ανακοινώνοντας την “κάθοδο” Κοτζιά στο Ηράκλειο, αναφέρεται οτι ο πρώην Υπουργός θα πραγματοποιήσει “βαρυσήμαντη ομιλία” από την “προοδευτική” Κρήτη.

Λίγα λεπτά αργότερα, το γραφείο τύπου της κίνησης, εξέδωσε ορθή επανάληψη για το δελτίο τύπου, αναφέροντας οτι η ομιλία θα γίνει στην “λεβεντογέννα” Κρήτη, αντικαθιστώντας με αυτόν τον χαρακτηρισμό την λέξη προοδευτική.

Ε βέβαια, γιατί αν απευθυνθείς στον κρητικό, τέτοια θέλει να ακούει. Τι να μας πει τώρα η λέξη προοδευτικός μπροστά στη “λεβεντογέννα”;  Άσε που θυμίζει τουλάχιστον Ευρώπη και δεν ταιριάζει με το αγωνιστικό, αριστερό προφίλ του, που αποκαλύφτηκε περίτρανα οταν πήγε κόντρα – την ώρα που συνέφερε – με την δεξιά πλευρά της συγκυβέρνησης.

Εξου και η διόρθωση. Ενώ το “λεβεντογέννα”, συνεχίζει να πιάνει το θυμικό των ψηφοφόρων από εκεί που το άφησε ο Αλέξης Τσίπρας, όταν από το Ηράκλειο, στο οποιο εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 2015, έλεγε οτι “θα κάνει ξαστεριά” (άλλη μια ωραία φράση που θέλει να ακούει ο κρητικός).

Στην πρώτη εικόνα, το πρώτο δελτίο τύπου που απεστάλη από την κίνηση και ακολουθεί το “διορθωμένο” στη δεύτερη

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook