Δεν πείστηκε η Βρετανία

Η εξήγηση που έδωσε η Σαουδική Αραβία για τον θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι αξιόπιστη, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός για το Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ.

Αφού αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη στην εξαφάνιση του Κασόγκι, 59 ετών, για δύο εβδομάδες, η Σαουδική Αραβία δήλωσε χθες το πρωί πως πέθανε στη διάρκεια μιας αψιμαχίας στο προξενείο. Μια ώρα αργότερα, ένας άλλος Σαουδάραβας αξιωματούχος απέδωσε τον θάνατο σε ασφυξία.

Απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια μιας συνέντευξης στην τηλεόραση του BBC αν πιστεύει την εξήγηση αυτή, ο Ράαμπ είπε: «Όχι, δεν νομίζω ότι είναι αξιόπιστη… Υποστηρίζουμε την τουρκική έρευνα για το θέμα και η βρετανική κυβέρνηση θέλει να αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο αυτό».

Ο Ράαμπ είπε πως η Βρετανία χρειάζεται να ξέρει ποια είναι τα γεγονότα προτού μπορέσει να κάνει μια «λογική και σοβαρή επιλογή κρίσης» για το τι θα κάνει μετά.

«Δεν πρόκειται να σηκώσουμε τα χέρια και να τερματίσουμε τη σχέση μας με τη Σαουδική Αραβία, όχι μόνο λόγω του τεράστιου αριθμού των βρετανικών θέσεων εργασίας που εξαρτώνται από αυτό αλλά και γιατί αν ασκείς επιρροή στους εταίρους σου πρέπει να μπορείς να τους μιλάς», είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook