Tην Παρασκευή 26 και την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο.

Α΄ Γ Ε Ν Ι Κ Α

Από την 8η πρωινή της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2018, ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων και των καταστημάτων ΝΠΔΔ και ΙΔ και των πλοίων που ναυλοχούν στα λιμάνια Σούδας και Χανίων.
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και των τραπεζών, τις βραδινές ώρες της 26ης και της 28ης Οκτωβρίου 2018 και των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Σούδας.

Β΄ Ε Ι Δ Ι Κ Α                                    

ΠΑΡΑΣΚΕYΗ 26 Οκτωβρίου

Ώρα 11:00

Προσκύνημα αντιπροσωπειών της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας, προσκόπων και οδηγών στο Ηρώο της πόλης, όπου θα προσέλθουν με επικεφαλής το διδακτικό προσωπικό και τους βαθμοφόρους.
Στη τελετή θα παραστούν εκπρόσωποι των Αρχών.

Στην αρχή θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπ/σης, σπουδαστών Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Προσκόπων και Οδηγών.

Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, θα καταθέσει το 3ο Δ.Σ. Χανίων
Για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θα καταθέσει 1ο Γυμνάσιο Χανίων

Το Μουσικό Σχολείο Χανίων θα αποδώσει τον Εθνικό Ύμνο.

Η μετάβαση στο χώρο του Ηρώου, η παράταξη των τμημάτων κλπ θα γίνει με τη φροντίδα των καθηγητών Φυσικής Αγωγής και των Δ/ντών των σχολείων, που θα συντονίζονται από τους υπευθύνους της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Β’/βάθμιας Εκπ/σης.

Επίσης θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές.

Ώρα 13:00

Σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, οργανισμούς Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, σε ειδικές συγκεντρώσεις και από κατάλληλους ομιλητές θα γίνουν ομιλίες με τις οποίες θα αναλύεται και θα εξαίρεται η εθνική σημασία της Επετείου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 Οκτωβρίου

ΩΡΑ 07.30

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Ώρα 08:30

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

Ώρα 10:45

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Φιλόλογος, κα Βαρβάρα Περράκη

Ώρα 11:40

Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12:00

Παρέλαση τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων Α’/βάθμιας & Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων.

Την περιγραφή της παρέλασης θα πραγματοποιήσει η κα Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδική Συνεργάτης των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Ώρα 18:30

Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

Το πρόσταγμα και το συντονισμό της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων, θα έχει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κ. Στυλιανός Ζερβάκης, βοηθούμενος από τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κ. Ιάκωβο Κουμή. Τελετάρχης των πολιτικών τμημάτων της παρέλασης, ορίζεται το Μέλος της Ο.Φ.Α., Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 5ου Γυμνασίου Χανίων, κ. Γιατρουδάκης Γιώργος, βοηθούμενος από τους εκπαιδευτικούς:         

Μαραγκουδάκη Αναστάσιο: στον χώρο εκκίνησης της Παρέλασης
Βρόσγο Ελευθέριο: στον χώρο εκκίνησης της Παρέλασης
Σαραβελάκη Στυλιανό: στον χώρο εκκίνησης της Παρέλασης
Γαγάρα Δημήτριο: πριν από τους επισήμους (Πολιτιστικό Κέντρο Μητρόπολης)
Αγγελάκη Εμμανουήλ: στο ρολόι του Δημοτικού Κήπου
Μακρή-Τσαλίκη Αργυρώ: έξω από το «Σταύρος Σπορ»
Κλεινάκη Γεώργιο: έξω από την Τράπεζα Ελλάδος
Μαχαίρα Ηλία: στον χώρο διάλυσης της Παρέλασης

Τον συντονισμό όλων των παραπάνω εκδηλώσεων θα έχουν ο Ειδικός Συνεργάτης σε θέματα Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Σήφης Μαρκάκης και η Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ε. Χανίων, κα Ρούλα Οικονομάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook