Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάπλαση του εξωτερικού χώρου

Το έργο της πλακόστρωσης γύρω από το παλιό Λιμενικό περίπτερο, πρόκειται να ολοκληρωθούν άμεσα, με την εικόνα του Γυαλί Τζαμισί, του σπουδαίου Οθωμανικού μνημείου, να αλλάζει. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, πέρα από τις πλάκες που έχουν τοποθετηθεί στον περιβάλλοντα χώρο, το δάπεδο  εξωτερικά του κτιρίου έχει βαφτεί  σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας. «Το επόμενο στάδιο είναι το συγκεκριμένο χρώμα να αλλάξει και να αποκτήσει μία πιο απαλή απόχρωση που θα θυμίζει το χρώμα του χώματος, με υλικό επίστρωσης. Οι πλάκες οι οποίες χρησιμοποιούνται δίπλα είναι ίδιες με εκείνες που βρίσκονται στην δυτική πλευρά του Γυαλί Τζαμισί. Η σκέψη είναι να δώσουμε στο εξωτερικό τμήμα την εικόνα που είχε παλαιότερα, όπου στο σημείο  αυτό υπήρχε ένα περιβόλι. Συνεπώς έχουμε δημιουργήσει ένα αυλάκι στο οποίο θα κατασκευαστεί ένα μικρό πέτρινο τοιχίο, το οποίο θα υποδηλώνει την ύπαρξη του κήπου», τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας ανέφερε ότι, υπάρχει σε εξέλιξη και η αποκατάσταση του Γυαλί Τζαμισί, στο οποίο με προηγούμενες επεμβάσεις είχαν χρησιμοποιηθεί ακατάλληλα υλικά και κατά συνέπεια κινδυνεύει από την υγρασία. «Υπάρχει μία εργολαβία που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες, και θα αποκαταστήσει όλα αυτά τα προβλήματα, θα αποκατασταθούν οι ακατάλληλες πέτρες και τα επιχρίσματα και θα υπάρξει μία θωράκιση για την υγρασία αλλά και όλο το κτίριο θα προστατευθεί με ειδικά υλικά. Επίσης, περιμένουμε την άδεια της Αρχαιολογικής υπηρεσίας για να επισκευάσουμε την οδό Σουρμελή η οποία είναι σε κακή κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια».

Αναφορικά με το κτίριο του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου, ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι θα προχωρήσει καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι εξωτερικές του όψεις. «Ήταν ένα επίπονο έργο με τον τρόπο που κατασκευάστηκε και άμεσα θα προχωρήσουμε σε δημοπράτηση των δύο ισογείων καταστημάτων, τα οποία θα φέρουν και τα μεγαλύτερα έσοδα στο Λιμενικό ταμείο, άρα και στο δήμο και εν συνεχεία θα φροντίσουμε και για την τακτοποίηση των ορόφων εσωτερικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook