Η δικαιολογία που προβάλουν είναι ότι η παρουσία της «θα χαλάσει την ατμόσφαιρα»

Μια έφηβη μαθήτρια που έπεσε θύμα βιασμού από τέσσερις συμμαθητές της στις 14 Αυγούστου σε κορυφαίο οικοτροφείο της πόλης Ντεχράντουν, στην Ινδία, δεν μπορεί να βρει σχολείο για να συνεχίσει τη μόρφωσή της.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι γονείς της στην αστυνομία, δύο σχολεία της περιοχής δεν τη δέχθηκαν με το ένα από αυτά μάλιστα να προβάλει ως δικαιολογία ότι η παρουσία της «θα χαλάσει την ατμόσφαιρα». 

«Εξετάζουμε την καταγγελία. Θα στείλουμε μια ομάδα στο σχολείο για να ακούσουμε την εκδοχή τους», ανέφερε η ανώτερη επιθεωρητής της αστυνομίας, Nivedita Kukreti στην εφημερίδα Gulf News για να προσθέσει: «Στο μεταξύ εξετάζουμε τη νομική πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί σε μια τέτοια περίπτωση».

Απηυδισμένοι οι γονείς της 16χρονης έχουν φτάσει στο σημείο να εξετάζουν το ενδεχόμενο να τη στείλουν σε σχολείο άλλης περιοχής.

Ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής προστασίας δικαιωμάτων παιδιών του Ουταράχαντ, Yogendra Khanduri εξέφρασε την οργή του για την αντιμετώπιση που τυγχάνει η κοπέλα από τα σχολεία: «Πώς μπορούν να αρνηθούν την εγγραφή στο παιδί; Αν το κορίτσι αξίζει, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να της το αρνηθούν. Ακόμα και από ανθρωπιστική άποψη θα πρέπει να την δεχθούν διότι είναι θύμα βιασμού και έχει υποφέρει».

Η είδηση του βιασμού της νεαρής μαθήτριας είδε το φως της δημοσιότητας στις 17 Σεπτεμβρίου, τέσσερις εβδομάδες δηλαδή μετά το περιστατικό.

Οι αρχές του οικοτροφείου προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να το κρατήσουν μυστικό, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφεραν. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των τεσσάρων μαθητών που βίασαν την 16χρονη καθώς επίσης και πέντε στελέχη του σχολείου συμπεριλαμβανομένου και του διευθυντή.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook