Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, στις 17:00 (ακριβώς) θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ στο Κολυμπάρι, παράσταση στην αγγλική γλώσσα από τη βραβευμένη καλλιτέχνιδα-αφηγήτρια Anna Conomos-Wedlock, με τίτλο: «Η Μάχη της Κρήτης: μία ιστορία Επιβίωσης – Ο πόλεμος και η Κατοχή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού».

Πρόκειται για μία δραματική και ιδιαιτέρως δυνατή παράσταση αφήγησης από την Anna Conomos, με αναφορά σε προσωπικές και ανέκδοτες αφηγήσεις επιζώντων, οι οποίοι βίωσαν τα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης ως παιδιά, με ενεργή συμμετοχή στην Αντίσταση κατά των Ναζιστικών στρατευμάτων μεταξύ των ετών 1941 και 1945.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο ειδικού Προγράμματος της Ομάδας του Συλλόγου «Φίλων του Αγίου Όρους» της Μεγάλης Βρετανίας, συνοδευόμενοι από τον γνωστό Ορθόδοξο Καθηγητή της Οξφόρδης, Επίσκοπο Διοκλείας Κάλλιστο Γουέαρ (Kallistos Wear). Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και αποτελεί μία ευκαιρία προβληματισμού ενόψει και του εορτασμού της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940, με ιδιαίτερες συνέπειες στη Μεγαλόνησο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook