«Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει το καθεστώς του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ για να επιτευχθεί μια έξοδος από την πολιτική κρίση που πλήττει τη χώρα είναι ανεπαρκείς» ανακοίνωσε χθες η Μουσουλμανική Αδελφότητα, η μεγαλύτερη αντιπολιτευόμενη δύναμη στην Αίγυπτο.

Το σχέδιο για τη δημιουργία μιας επιτροπής, στην οποία θα μετέχει η σημερινή εξουσία και αντιπολιτευόμενοι για την προετοιμασία συνταγματικών μεταρρυθμίσεων είναι «ανεπαρκές», σημείωσε ο Μοχάμεντ Μούρσι, αξιωματούχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κάιρο.

Οι μετέχοντες στον διάλογο μεταξύ της αιγυπτιακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, συμφώνησαν σήμερα στη δημιουργία μιας επιτροπής που θα προετοιμάσει την τροποποίηση του Συντάγματος ως την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, είχε δηλώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μάγκντι Ράντι.

Όπως είχε προσθέσει ο ίδιος, οι μετέχοντες στις σημερινές συνομιλίες συμφώνησαν και «σε μια ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας που θα στηρίζεται στο Σύνταγμα».

Επίσης σε ανακοίνωση που είχε αναγνώσει προτεινόταν επίσης η άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στα μέσα ενημέρωσης, το άνοιγμα ενός γραφείου το οποίο θα δέχεται τις προσφυγές όσον αφορά υποθέσεις πολιτικών κρατουμένων και η απόρριψη «οποιασδήποτε ξένης ανάμειξης στις αιγυπτιακές υποθέσεις».

«Η ανακοίνωση αυτή είναι ανεπαρκής», σημείωσε ο Μούρσι. «Τα αιτήματά μας παραμένουν τα ίδια. Αυτοί (η κυβέρνηση) δεν ανταποκρίθηκαν στην πλειοψηφία των αιτημάτων, ανταποκρίθηκαν μόνον σε ορισμένα και με επιφανειακό τρόπο», σημείωσε παράλληλα ο Έσαμ αλ Αριάν, άλλος αξιωματούχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Δεν προσεκλήθη ο Ελ Μπαραντέι

Ο πολιτικός της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, δήλωσε χθες ότι δεν προσεκλήθη στον διάλογο μεταξύ της κυβέρνησης και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και σημείωσε ότι οι συνομιλίες αυτές δεν χαρακτηρίζονται από διαφάνεια. «Δεν προσεκλήθην να μετάσχω στις διαπραγματεύσεις αυτές, σε αυτόν τον διάλογο, αλλά παρακολουθώ αυτό που συμβαίνει», δήλωσε ο Ελ Μπαραντέι στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

(ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook