Ο Σταύρος Αρναουτάκης σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκη τόνισε ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει για την πραγματοποίηση δύο σημαντικών έργων για την περιοχή.

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την ανάπτυξη των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών υποδομών στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Δήμαρχο και αιρετούς εκπροσώπους και φορείς από το Οροπέδιο Λασιθίου.  

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα που διατύπωσαν ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης και οι εκπρόσωποι της, τόνισε πως η Περιφέρεια θα συνδράμει ώστε να υλοποιηθεί το έργο των μελετών σε συνεργασία με τον ΟΑΚ, για δύο σημαντικές παρεμβάσεις. Τη μελέτη για την δημιουργία της τρίτης λιμνοδεξαμενής του Οροπεδίου Λασιθίου καθώς και τη μελέτη για τη συμπλήρωση των αρδευτικών δικτύων στο δυτικό τμήμα του κάμπου του Οροπεδίου, έργα που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Κρήτης, όπως σημείωσε. 

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Στρατάκης, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Μηλιαράς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Μετοχίου Κώστας Βεληβασάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλάτης Χάρης Γαλιοτζάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Χαραλάμπους Ηλίας Χρονάκης και ο Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Γιώργος Μπελούκας.