Συνεχίζεται η μεγάλη προσέλευση στην Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης των εικαστικών Λαμπρινή Μποβιάτσου, Μιράντα Σκυλουράκη και Αλίκη Χιωτάκη, με τίτλο Memento (a)mori: ενθυμού & μη λησμόνει, σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Μανόλη Καρτεράκη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (Ενετικός Ναός Αγ. Φραγκίσκου | οδός Χάληδων 28).

Η έκθεση διοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς & του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Η έκθεση πραγματεύεται την έννοια της πόλης ως ένα σύνολο αποτυπωμάτων προσωπικής και συλλογικής μνήμης από βιώματα των πολιτών της στον χρόνο, έχοντας ως άξονα αναφοράς το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.

Ο εικαστικός διάλογος των σύγχρονων έργων με τον μνημειακό χώρο, αλλά και με τα ευρήματα της συλλογής του Μουσείου, εμπλουτίζεται με επιλεγμένα επιτύμβια επιγράμματα από την Παλατινή Ανθολογία, ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη, καθώς και θησαυρίσματα από κείμενα των Αγ. Αυγουστίνου, Roland Barthes και Irvin Yalom, τα οποία συμπληρώνουν την ποιητική διαδρομή στην παλίμψηστη μνήμη της πόλης.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη έως και την 31η Οκτωβρίου 2018

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook