Συζητήθηκαν θέματα για την κίνηση στο αεροδρόμιο την Ryan Air την επέκταση της τουριστικής περιόδου και γενικά για τον τουρισμό στα Χανιά

Επίσκεψη στα Χανιά πραγματοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece κ. Alexander Zinell και στο πλαίσιο αυτό, παρέθεσε γεύμα εργασίας το μεσημέρι σε εκπροσώπους των ΜΜΕ της πόλης των Χανίων.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, συνοδευόμενος από τον Γενικό διευθυντή Ανάπτυξης της εταιρείας κ. Γιώργο Βήλο και τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας κ. Γιάννη Παπάζογλου, συναντήθηκε με τον Στ. Αρναουτάκη και τον Απόστολο Βουλγαράκη, προκειμένου να συζητήσουν θέματα του Αεροδρομίου και γενικά για τον τουρισμό. 

Στην κουβέντα με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ συζητήθηκε το θέμα της αποχώρησης της Ryan Air. Ο κ. Zinell, ξεκαθάρισε ότι η αποχώρησή της, δεν οφείλεται στα τέλη του αεροδρομίου, το οποίο αυτήν την περίοδο παρέχει και ειδική έκπτωση 50%, αλλά καθαρά στην πολιτική της εταιρείας, που μετέφερε τον στόλο των αεροσκαφών της σε άλλη περιοχή. Μάλιστα σημείωσε ότι στα συνολικά έξοδα των αεροπορικών εταιρειών, τα τέλη αεροδρομίου ανέρχονται σε ποσοστό μόλις 6%-7%. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί, ότι η έκπτωση στα τέλη ξεκίνησε από φέτος, θα ισχύει και του χρόνου για την χειμερινή περίοδο, ωστόσο η έκπτωση αυτήν δεν αποτέλεσε κίνητρο για να έρθουν νέες πτήσεις, σε αντίθεση με τον Αεροδρόμιο Μακεδονία, όπου εκεί είχαν κάποια αιτήματα.

 

Κλείνοντας το θέμα για την Ryan Air, ο κος Zinell είπε ότι η συζήτηση πλέον έχει κουράσει και ότι το θέμα δεν είναι η συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά η προσπάθεια που γίνεται είναι στην κατεύθυνση του να έρθουν στα Χανιά πολλές ανάλογες αεροπορικές εταιρείες και στάθηκε στο γεγονός ότι οι χαμηλές τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται από τον ανταγωνισμό και μόνο. 

Σε ερώτηση του Flashnews.gr για το θέμα της επέκτασης της τουριστικής σεζόν και πώς μπορεί να επιτευχθεί, θέμα το οποίο τέθηκε και στην συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, ο κος Zinell σημείωσε ότι την σεζόν δεν την επεκτείνει το αεροδρόμιο, αφού ούτως η άλλως λειτουργεί δώδεκα μήνες τον χρόνο. Χρειάζεται όμως να γίνουν βήματα από την τοπική κοινωνία, όπως για παράδειγμα να υπάρχουν ανοιχτά ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ. Παρόλα αυτά σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τον Σύλλογο Ξενοδόχων Χανίων κάνουν μία προσπάθεια ώστε να μπορέσουν να επιμηκύνουν την σεζόν σε πρώτη φάση για 15 ημέρες τον Νοέμβριο.  

Τέλος και αναφορικά με τα έργα στο αεροδρόμιο, ο κος Zinell ανέφερε ότι στις 15 Δεκεμβρίου ολοκληρώνονται, ενώ σημείωσε ότι η αύξηση στην επιβατική κίνηση για το εξάμηνο Απριλίου – Σεπτεμβρίου ήταν 7.1%, ενώ σε απόλυτο νούμερο αγγίζει τους 140.000 επιβάτες, όπως σημείωσε ο κος Γιώργος Βήλος. 

  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook