Στο πλαίσιο της τελετής παρουσίασης του νέου μηχανοκίνητου εξοπλισμού της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης που έλαβε χώρα σήμερα Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο.

Τα συνδικαλιστικά σωματεία του νησιού συναντήθηκαν με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γεροβασίλη Όλγα και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσια Τάξης κ. Αναγνωστάκη Δημήτριο.

Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης γνωστοποίησε στην πολιτική ηγεσία τα προβλήματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα τις Διοικήσεις Αξιωματικών του Νησιού και γενικότερα το προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης. Ειδικότερα έγινε λόγος για το νέο σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης «ΠΕΡΣΕΑΣ» το οποίο εφαρμόστηκε οριζόντια σε όλη την επικράτεια χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα κάθε περιοχής.

Τονίσθηκε ότι παρά την Αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε όλη τη Χώρα, στην Κρήτη εξακολουθούν να λειτουργούν αστυνομικές υπηρεσίες με 10 και 12 αστυνομικούς με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες αυτές να μην μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτού του νέου μέτρου διατηρώντας παράλληλα την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και την εξυπηρέτηση του πολίτη σε ικανοποιητικά επίπεδα. Για τους λόγους αυτούς ζητήθηκε από την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προ της εκδόσεως οποιαδήποτε διαταγής να εξετάζονται και να λαμβάνονται υπόψη οι διαθέσιμοι πόροι ανά Αστυνομική Διεύθυνση και με βάση τα δεδομένα αυτά να σχεδιάζεται και να υλοποιείται οποιοδήποτε σχέδιο.

Επίσης θίχτηκε από την πλευρά μας η νέα διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., η οποία ορίζει ότι“για την απόσπαση ή προσωρινή μετακίνηση προσωπικού που υπηρετεί στα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων θα απαιτείται επιπλέον έγκριση του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος”, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό οδηγούμαστε και πάλι σε αστυνομίες πολλαπλών ταχυτήτων καθότι αστυνομικοί που ανήκουν οργανικά και υπηρετούν στην ίδια Αστυνομική Διεύθυνση τυγχάνουν διαφορετικής μεταχείρισης και αντιμετώπισης από τη διοίκηση του σώματος.

Για το μεν πρώτο ζήτημα τόσο η κ. Υπουργός όσο και ο κ. Γενικός παραδέχτηκαν ότι όντως πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο που δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, για δε το δεύτερο ζήτημα ανέφεραν ότι θα το εξετάσουν τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook