Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Οκτωβρίου το 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

 Ξεκινώντας από το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 11  το πρωί όπου το Φεστιβάλ φιλοξενεί σε ειδική προβολή  την ταινία Το Αγόρι και ο Κόσμος του Ale Abreu  η οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 2016. Έχει αποσπάσει περισσότερα από 45 διεθνή βραβεία το animation με πρωταγωνιστή ένα μικρό αγόρι που ξεκινά ένα ταξίδι ανακάλυψης της πραγματικότητας που τον περιβάλλει,  αναζητώντας τον πατέρα του. Μια ταινία για μικρούς και μεγάλους. Ένα ποίημα χωρίς λόγια…

Στις 12 το μεσημέρι με αφορμή το βιβλίο «Με θέα στο Λεβάντε» της Νίκης Τρουλλινού και την ταινία «Καλημέρα από τη Βηρυτό» του Τζόρτζ Ιντ  συζητάμε με τους δυο δημιουργούς για χρώματα, αρώματα, μουσικές και ανθρώπους  … 

Σάββατο απόγευμα και στην ζώνη προβολών 6-8 
Νίκος Μαμαγκάκης Λόγος Τελευταίος του Τάκη Σακελλαρίου. Ο Νίκος Μαμαγκάκης εξομολογείται για τελευταία φορά. Οικείος και άγνωστος, διεθνής και εντόπιος, ελιτιστής και λαϊκός, υπηρέτησε πολλά μουσικά είδη και άφησε κομμάτια εμβληματικά. Σημαντικό οπτικοακουστικό υλικό από κάποια μοναδικά διασωθέντα αποσπάσματα από την τελευταία συναυλία και τις πρόβες του πλαισιώνουν 84 χρόνια μουσικού βίου: μια παρακαταθήκη πάθους για τον άνθρωπο, την τέχνη, τη ζωή.

Αμέσως μετά και στην ζώνη 8-10 
 φιλοξενούνται Με περισσότερα από 12 βραβεία Το Sing  ουγγρική δραματική μικρού μήκους ταινία σε σκηνοθεσία  Κριστόφ Ντέακ και ακολουθεί την Ζόφι που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο νέο της σχολείο. Ταινία που εφτασε λίγο πριν τα όσκαρ.
Επίσης στην ίδια ζώνη  η ταινία  Η Σφαίρα Υπάρχει Μέσα Μου του Πέτρου Χαραλάμπους σε ευρωπαϊκή πρεμιέρα. Μια δυνατή, ανθρώπινη ιστορία γίνεται ταινία. Οι αγνοούμενοι της τουρκικής εισβολής του 1974.Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Σωτήρη Χατζηπαναγή, αγνοούμενου της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο.

Ακολουθεί ένα δίωρο πρόγραμμα ( 22:00-24:00) με έξι ταινίες μικρού μήκους οι οποίες έχουν  αποσπάσει διακρίσεις και βραβεία και πολλές συμμετοχές σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Και λίγο πριν τα μεσάνυχτα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων έχει την καθιερωμένη του ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ. Ταινία της βραδιάς Τα 39 Σκαλοπάτια του Alfred Hitchcock. Πριν την προβολή η Fisher κερνάει παγωμένη μπύρα.

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου το Φεστιβάλ συνεχίζεται με προβολές από τις 6 το απόγευμα με σημαντικές κινηματογραφικές προτάσεις. Μεταξύ άλλων…
Η Απαγορευμένη Επίσκεψη του Νίκου Θεοδοσίου. Ένα οδοιπορικό στις Χούρδες, στην Εξτρεμαδούρα της Ισπανίας, αναζητώντας τα χνάρια του Μπουνιουέλ και της απαγορευμένης ταινίας του «Γη Χωρίς Ψωμί».
Μεγάλοι Έλληνες Μουσικοί – Νικόλαος Μάντζαρος το ντοκιμαντέρ του Σταμάτη Τσαρουχά που παρουσιάζει την μεγάλη μουσική προσωπικότητα της Ελλάδας.
A Voix Haute / Μίλα Δυνατά | Speak Up   σε Σκηνοθεσία | Directed by Stéphane de Freitas. Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα φοιτητών από τα προάστια του Παρισιού που παίρνουν μέρος σε ετήσιο διαγωνισμό ρητορικής. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν στον διαγωνισμό “Eloquentia” και οι περισσότεροι δεν έχουν μιλήσει ποτέ δημόσια… 
Με μια μεγάλη φεστιβαλική διαδρομή  η ταινία LINES του Βασίλη Μαζομένου. Επτά ιστορίες από επτά ανθρώπους που έχουν ήδη φτάσει στο όριο της κατάρρευσης. Τους ενώνει το ύστατο τηλεφώνημα στην “Γραμμή Ζωής”. Η τελευταία τους ελπίδα. Μια ταινία για την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Ολες οι δράσεις του Φεστιβαλ Κινηματογράφου Χανίων είναι με ελευθερη εισοδο με προεραιτικη εισφορα Κοινωνικού Εισητηριου – ξηρά τροφή ή φάρμακα – που διανέμονται σε κοινωνικές  δομές των Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook