Σάββατο 27 Οκτώβρη,4 μ.μ,μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισο

Η ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης Χανίων του ΚΚΕ

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 και της κατοπινής πάλης του ελληνικού λαού ενάντια στη φασιστική τριπλή κατοχή, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ που αποτελεί πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων. Η Τομεακή Οργάνωση Χανίων οργανώνει εκδρομή στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισο,το Σάββατο 27 Οκτώβρη,στις 4μ.μ.

Το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ καλεί την νεολαία των Χανίων να συμμετέχει στην εκδήλωση,να συζητήσουμε τα διδάγματα που βγαίνουν από την ηρωϊκή πάλη του λαού μας,την περίοδο της κατοχής,της εισβολής των φασιστικών στρατευμάτων στην πατρίδα μας.

Μέσα από την εκδήλωση θέλουμε να απαντήσουμε σε ερωτήματα που υπάρχουν αναπάντητα στην πλειοψηφία των μαθητών,της νεολαίας συνολικά. Πώς ξεκίνησε ο πόλεμος; Ποιος τσάκισε τον ναζισμό και ποιος τον ενίσχυσε; Γιατί τελικά είχε αυτήν την έκβαση ο πόλεμος; Τι έγινε στην Ελλάδα την περίοδο της τριπλής κατοχής της από τους Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους φασίστες (1941-1944); Ποιοι πολέμησαν και με ποιο σκοπό τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους στην Ελλάδα; Τι συμπεράσματα προκύπτουν;

Σε μια περίοδο που η ΕΕ,τα αστικά επιτελεία προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία,θέλουμε να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα. Έχει μεγάλη αξία να μάθουμε την αλήθεια. Να μάθουμε για την τεράστια συμβολή της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ) στη συντριβή του ναζισμού και στην απελευθέρωση των λαών. Να έρθουμε σε επαφή με την ηρωική ιστορία του λαού μας, που έδωσε τα καλύτερα παιδιά του την περίοδο της κατοχής στην Ελλάδα για τη λευτεριά από τους ναζί κατακτητές και για μία καλύτερη ζωή.

Σε αυτόν τον τιτάνιο αγώνα του λαού μας επικεφαλής τέθηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το ΚΚΕ.Έφτιαξε το ΕΑΜ (Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο), το λαϊκό στρατό, τον ΕΛΑΣ (Εθνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός), την ΕΠΟΝ (Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων) που συσπείρωσαν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και των παιδιών του.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει

Σάββατο 27 Οκτωβρίου

• 3:00 μ.μ, Αναχώρηση από τα γραφεία της Τ.Ε ΚΚΕ Χανίων ,
• 4:00 μ.μ  Ξενάγηση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισο
• 4:30 μ.μ Προβολή βιντεο της ΚΝΕ για την 28Η Οκτωβρίου
• 5:00 μ.μ Συζήτηση με τίτλο: « Μάθε την αλήθεια,το χώμα που πατάς λευτέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ-ΕΠΟΝ-ΕΛΑΣ »
• Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει τραπέζι σε παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook