Το DIY τηλέφωνο που κάνει ηλεκτρονική και προγραμματισμό… απείρως διασκεδαστικά

Είναι μια καλή ώρα να μετατραπεί ο άνθρωπος από απλός καταναλωτής σε δημιουργός, καθώς οι τεχνολογικοί καιροί μας επιτάσσουν να ξέρουμε από πολλά και διάφορα.

Και αυτές ακριβώς τις κρυμμένες πτυχές της τεχνολογίας θέλει να μας δείξει ένα απλό κινητό τηλέφωνο, χαρίζοντάς μας το είδος της ικανοποίησης που μόνο οι κατασκευές προσφέρουν.

Σχεδιασμένο πρωτίστως ως εκπαιδευτικό βοήθημα, το γκατζετάκι που ακούει στο όνομα MAKERphone είναι ένα απλούστατο κινητό τηλέφωνο που συναρμολογεί ο πελάτης.

Αυτό που παραλαμβάνεις ουσιαστικά είναι ένα kit που περιέχει ό,τι θα χρειαστείς, από κλειστά κυκλώματα και θήκες μέχρι την έγχρωμη οθόνη και όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα.

Και παρά την ταπεινή του εμφάνιση μέσα στον λαμπερό κόσμο των smartphones, το τηλέφωνο είναι πλήρως λειτουργικό, επιστρέφοντας την κινητή τηλεφωνία στα ουσιώδη: πραγματοποιείς κλήσεις, στέλνεις γραπτά μηνύματα και τρέχεις απλές εφαρμογές (όπως media players) και παιχνίδια -τύπου φιδάκι-, τα οποία γράφεις φυσικά μόνος σου.

Και όσο τα κάνεις αυτά, μαθαίνεις ένα σωρό πράγματα για τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά, τα εξαρτήματα και τις λειτουργίες, με τρόπο διασκεδαστικό και παιδαγωγικό.

 

Πηγή: newsbeast.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook