Με δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, ομιλία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και παρέλαση στη πλατεία Ελευθερίας τιμήθηκε και στο Ηράκλειο η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αν. Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κ. Φωτάκης ενώ “το παρών” έδωσαν εκπρόσωποι θεσμικών και πολιτειακών αρχών, ένοπλες δυνάμεις – σώματα ασφαλείας, μαθητές – εκπαιδευτικοί, αντιστασιακές οργανώσεις, σύλλογοι και πλήθος κόσμου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην ΠΕ Ηρακλείου σε δήλωση του ανέφερε ότι, «Το ΟΧΙ των Ελλήνων στο φασισμό και τον ολοκληρωτισμό συμβολίζει τον αγώνα της υπέρβασης των δυνατοτήτων του ανθρώπου για την υπόστασή του, τις αξίες του, την ελευθερία του, την αξιοπρέπειά του» και προσθέτει: «τιμούμε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που θυσιάστηκαν. Αποτίουμε την πρέπουσα τιμή στους ήρωες μας ζωντανεύοντας παράλληλα στις μνήμες μας τις αξίες για τις οποίες πολέμησαν. Την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την δημοκρατία, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά. Αυτό είναι το ιστορικό μας χρέος, αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στις νέες και στους νέους του τόπου».

Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας παρουσία πλήθους κόσμου που κατέβηκε στο κέντρο για να την παρακολουθήσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook