Παρουσιάστηκαν στα Χανιά τρεις προσκλήσεις για προτάσεις σε χρηματοδοτικά προγράμματα – Τι είπε η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής

Την αισιοδοξία της πως το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020 (ΕΣΠΑ) θα εξελιχθεί απόλυτα ικανοποιητικά εξέφρασε σήμερα από τα Χανιά η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης κα Μαρία Κασσωτάκη.

Όπως είπε η κα Κασσωτάκη, παρά τις δυσκολίες που προέρχονται από την εφαρμογή του νέου Νόμου περι δημοσίων συμβάσεων ο οποίος επιβάλλει χρονοβόρες και δύσκολες διαδικασίες, η Κρήτη πάει πολύ καλά «γιατί έχουμε ενεργοποιήσει περίπου το 90% του προγράμματός μας».

Η κα Κασσωτάκη, ανέφερε πως «έχουμε εκδώσει πολλές προσκλήσεις, έχουμε εντάξει πράξεις πάνω από το 50% του προγράμματος και έχουμε μπει σε κανονική τροχιά υλοποίησης….»

Η προισταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης, βρέθηκε στα Χανιά στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης στην διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν οι προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για τρεις δράσεις του προγράμματος που στοχεύουν στην ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3Crete):

Πρόκειται για τις δράσεις:

1. Δράση 1.b.2: «Συμπράξεις επιχειρήσεων με Οργανισμούς Έρευνας και Διάδοσης Γνώσεων, σε τομείς της RIS3Crete»
2. Δράση 4.f.1: «Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Οργανισμούς Έρευνας και Διάδοσης Γνώσεων, για την προώθηση τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα»
3. Δράση 1.b.3: «Έρευνα και ανάπτυξη από ΜΜΕ, σε τομείς της RIS3Crete».

Ανάλογη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου  και ώρα 10:30 πμ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου – Αίθ. Καστελλάκη, Κορωναίου 9 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook