Εξαντλήθηκαν οι προσπάθειες διαλόγου και προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις

Σε κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Χανίων, προχώρησαν το πρωί, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Εσπερινού ΕΠ.ΑΛ. Πλατανιά, καθώς – όπως είπε στο Flashnews.gr – ο Διευθυντής του σχολείου εξαντλήθηκαν οι προσπάθειες διαλόγου με το Υπ. Παιδείας και ο κίνδυνος περίπου 40 μαθητές να σταματήσουν το σχολείο είναι άμεσος.

Να σημειωθεί πως ακόμη δεν έχουν συσταθεί στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά ολιγομελή τμήματα, όπως έγινε σε άλλα ΕΠ.ΑΛ., με αποτέλεσμα οι ενήλικοι και εργαζόμενοι μαθητές που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους να είναι αναγκασμένοι να διανύουν πολλά χιλιόμετρα κάθε βράδυ για να πηγαίνουν στο Εσπερινό ΕΠ.ΑΛ. Χανίων.


Στις κινητοποιήσεις συμπαρίσταται και ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος μάλιστα σε επιστολή του στο Υπ. Παιδείας ζητάει από τον Υπουργό,  “...την άμεση σύσταση των ολιγομελών τμημάτων, κατά αναλογία αντίστοιχων περιπτώσεων σε άλλα ΕΠΑΛ, για τα τμήματα και   τις ειδικότητες που έχουν αιτηθεί από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά...”


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook