Στο μυαλό όλων, τα μερμήγκια είναι συνδεδεμένα με την πειθαρχία, την οργάνωση, την εργατικότητα, την αποταμίευση και τη δύναμη.

Όμως νέα σειρά φωτογραφιών τα δείχνουν να παίζουν και να περνούν καλά.

Μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα σας πείσει ότι ο μύθος του Αισώπου με τον τζίτζικα και τον μέρμηγκα καταρρίπτεται…

\"\"

Είναι γνωστό ότι σηκώνουν τρόφιμα 20 φορές βαρύτερα από τα ίδια. Όμως όπως αποδεικνύεται περίτρανα και από τις φωτογραφίες, με την ίδια ευκολία μια μητέρα σηκώνει στα ‘χέρια’ το μερμηγκάκι της.

\"\"

Σε άλλες φωτογραφίες μοιάζουν να κάνουν χειραψία ή να προσπαθούν να κάνουν κόλπα δεινού ακροβάτη – κι όμως, στην πραγματικότητα προσπαθούν να βοηθήσουν το ένα το άλλο…

\"\"

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο φωτογράφος που απαθανάτισε τις στιγμές ξενοιασιάς των μερμηγκιών είναι γνωστός ως Adegsm. Ζει στο Βιετνάμ και πολλές φωτογραφίες του είναι από το Gia Dinh Park, κοντά στο σπίτι του στην πόλη Ho Chi Minh.

«Το να βρεις τα μερμήγκια είναι εύκολο. Να βγάλεις μια καλή φωτογραφία είναι δύσκολο και απαιτεί υπομονή και πολύ χρόνο».

\"\"

Ο Adegsm γίνει διάσημος για την τρυφερή όσο και διεισδυτική του ματιά στον κόσμο των εντόμων. «Η φωτογραφία είναι για μένα διασκέδαση. Μου αρέσει η περιπέτεια» λέει.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook