Η ανοιχτή συγκέντρωση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη στα Χανιά, όλα όσα είπε, άφησε να εννοηθούν και επιφυλάχτηκε να πει

Ανοιχτή συγκέντρωση στη Σούδα πραγματοποίησε ο πρώην βουλευτής Χανίων της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στην ηγεσία της ΝΔ αλλά και εξαπολύοντας επίθεση για χειρισμούς που οδήγησαν όπως υποστήριξε σε πόλωση και διχασμό το κόμμα στα Χανιά, ενώ ταυτόχρονα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει στο μέλλον σε αποκαλύψεις όσον αφορά εσωκομματικές διεργασίες.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης από τα Χανιά, τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του όσο και σε δήλωση του με το πέρας αυτής, απευθύνθηκε στην ηγεσία της ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας να “σβηστούν” όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Χανιά και να υπάρξει συμπόρευση στην μάχη των επερχόμενων εκλογών.

“Η ογκώδης συγκέντρωση μου δίνει το δικαίωμα να απευθυνθώ στην ηγεσία του κόμματος και να τους πω να πιάσουν μια γομολάστιχα, να τα σβήσουν όλα, να τα ξεχάσουμε όλα και όλοι μαζί να πορευτούμε για το καλό και του κόμματος και της πατρίδας μας. Δεν θέλω να με κάνουν να κάνω πράγματα που είναι έξω από το χαρακτήρα μου και το DNA μου. Μέχρι τώρα συγκρατούμαι όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε. Δεν θέλω να πιστεύω οτι θα έρθει η ώρα που θα πω και πράγματα που θα είναι και πιο σκληρά, διότι τότε θα λυθούν οι ασκοί του Αιώλου. Θέλω για ακόμη μια φορά να κάνω μια έκκληση σε όλους τους νεοδημοκράτες να συσπειρωθούμε, να μην υπάρχει αυτός ο διχασμός. Δεν είμαι ο ένας πόλος εγώ. Ο κόσμος είναι από τη μια μεριά και η ηγεσία από την άλλη. Εγω το μόνο ρόλο που μπορώ να παίξω είναι συγκολητικός”, σημείωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης στη δήλωσή του. 

“Εύχομαι να μην χρειαστεί να πω σε δυο τρια ζητήματα, πρόσωπα και πράγματα”, συμπλήρωσε μετά από ερώτηση δημοσιογράφου για τις αποκαλύψεις που άφησε να εννοηθεί οτι θα κάνει αν δεν αλλάξει στάση η ηγεσία της ΝΔ.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Χρηστου Μαρκογιαννάκη

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ.Μαρκογιαννάκης εμφανίστηκε ικανοποιημενος από τον κόσμο που παρευρέθη στη συγκέντρωση, σημειώνοντας οτι ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ σημείωσε οτι με τη σημερινή του ομιλία, ξεκινά ένας γύρος συγκεντρώσεων σε περιοχές των Χανίων με στοχο να κατευθύνει τον κόσμο “προς τη ΝΔ, προς τη νίκη της ΝΔ”  και ας υποθέτουν κάποιοι όπως πρόσθεσε, οτι δεν είναι ο καταλληλότερος για αυτό.

“Δικαιώνομαι σε κάτι. Από την ώρα που ξεκίνησα να ασχολούμαι με την πολιτική, συνειδητά είχα να κάνω μια επιλογή. Είχα να διαλέξω μεταξύ πολλών στηριγμάτων στη διάρκεια της πολιτικής μου σταδιοδρομίας. Είναι αλήθεια οτι τις καλές, τις πρώτες συμβουλές μου τις είχε δώσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καλά να αναπαύεται εκεί που είναι. Σκέφτηκα οτι ένα και μοναδικό το στήριγμα, που θα μπορούσε κανείς να ελπίζει οτι διαχρονικά θα το έχει δίπλα του, δεν θα είχε να φοβηθεί τίποτα, δεν θα τον εγκατέλειπε και θα ήταν αποτελεσματικό. Και ποιο θα ήταν αυτό. Η κοινωνία, ο λαός, οι απλοί άνθρωποι”.

“Η ανανέωση έχει γίνει εργαλείο καταδίωξης των εσωκομματικών αντιπάλων – Ανανέωση δεν είναι βάζω τους κουμπάρους και τους φίλους μου”

“Θέλω το κόμμα μας να λειτουργήσει δημοκρατικά και αξιοκρατίκα στα Xανια, έτσι δέχτηκα αυτή την αιφνιδιαστική απόφαση ότι δεν περιελήφθη στο ψηφοδέλτιο, τον ρώτησα γιατί και μίλησε για ανανέωση. Να φύγει ο 70ρης και να έρθουν 65ρηδες. Η λέξη ανανέωση έχει κακοποιηθεί τόσο πολύ που είναι πια εργαλείο καταδίωξης των εσωκομματικών αντιπάλων. Αν θες να κανείς ανανέωση όπως έκανε το 1981 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο ψηφοδέλτιο, βάζεις τους νεότερους δίπλα στους μεγαλύτερους και ο κόσμος επιλέγει! Ανανέωση δεν είναι βάζω τους κουμπάρους και τους φίλους. Η ανανέωση γίνεται με παρεμβάσεις στο σύνταγμα, τους θεσμούς. Τον περιορισμό της οικογενειοκρατίας, να μην θεωρεί κανένας το κόμμα βιλαέτι του. Να μη θεωρεί το κόμμα ιδιοκτησία, να μην υπάρχει οικογενειοκρατία έτσι θα έδειχνε η ΝΔ την διάθεση για ανανέωση. Στην περίπτωση μου η ανανέωση είναι φερετζές”, σημείωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης εξαπολύοντας στην ουσία επίθεση προς την ηγεσία της ΝΔ, 

Αν έλειπα εγώ από τη ΝΔ τα σκληρά χρόνια της δεκαετίας του 80 και 90 δε ξέρω αν θα υπήρχε ΝΔ στα Χανια

Ο κ. Μαρκογιαννάκης επανέλαβε οτι η διάθεση της ηγεσίας του κόμματος στο πρόσωπό του είχε φανεί καθώς για δυόμιση χρόνια προσπαθούσε να έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο της ΝΔ, χωρίς να μπορέσει να τα καταφέρει ενώ τόνισε οτι χωρίς την παρουσία του στα Χανιά, ΝΔ δεν θα υπήρχε στο νομό.

“Δυόμιση χρόνια προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τον πρόεδρο του κόμματος και δε με δεχόταν, και όχι να βγαίνει το κάθε παπαγαλάκι να λέει ότι βρήκαν λογαριασμούς του Μαρκογιαννάκη στο εξωτερικό και όλα τα αλλά τα οποία κυκλοφορούσαν. Αυτήν τη συμπεριφορά επι 2,5 χρόνια δεν την άντεχα. Αν έλειπα εγώ από τη ΝΔ τα σκληρά χρόνια της δεκαετίας του 80 και 90 δε ξέρω αν θα υπήρχε ΝΔ στα Χανια. Το μόνο που ήθελα ήταν σεβασμό στο πρόσωπο μου, ας μου έλεγαν ότι δε με θέλουν άλλο. Θέλω σεβασμό προς εσάς που μαζί δώσαμε τις μάχες, και αντέξαμε και κρατήσαμε την ΝΔ σε ένα αξιοπρεπέστατο επίπεδο. Δέχτηκα αυτή την απαξιωτική συμπεριφορά, όχι ότι δε θέλω να είμαι υποψήφιος αλλά καθέ άνθρωπος έχει αξίες, και εγώ βάζω πρώτα το φιλότιμο”

Μόλις κουνήσαμε το δαχτυλάκι μας, έχουμε 2500 κόσμο

Αναφερθείς στην πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στα Χανιά και συγκεκριμένα στις Βρύσες – την οποία δεν θεώρησε τυχαία καθώς ο ίδιος έχει δεσμούς με την περιοχή – ο πρώην βουλευτής σημείωσε οτι το μήνυμα που ήθελαν κάποιοι να στειλουν ήταν η απόμόνωση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη από τη ΝΔ.

“Στην “οικογενειακή” φωτογραφία που τραβήχτηκε, ήταν ο πρόεδρος, υποψήφιοι, διακαώς να είναι υποψήφιοι με απόντα τον Μαρκογιαννάκη για να πούνε τον απομονώσαμε, Ο Μαρκογιαννάκης έχει 2.500 κόσμο. Μόλις κουνήσαμε το δαχτυλακι του χεριού και έγινε αυτό. Εγώ ανήκω στη ΝΔ, το αίμα μου είναι ΝΔ, έχω δώσει την ψυχή μου για τη ΝΔ και θα συνεχίσω να μάχομαι. Απέναντι μου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνω οτι είναι δυνατόν να μην εκλεγεί”, σημείωσε..

Η ηγεσία αποτελεί τον ένα πόλο του ρήγματος, όχι εγώ

“Επήλθε διχασμός, πόλωση που είναι δύσκολο να γεφυρωθεί”, διεμήνυσε στον Πρόεδρο της ΝΔ, προσθέτοντας “ο Χανιώτης πολίτης είναι πολύ έντιμος, έχει πολύ φιλότιμο, έχει ανθρωπιά και αυτά δεν τα σηκώνει. 

Κύριε. πρόεδρε, συνέχισε ο κ. Μαρκογιαννάκης υπάρχει ρήξη. Δεν είμαι εγώ το ένα μέρος της ρήξης. Το ενα είστε εσείς η αυτοί που σας παραπληροφορούν και από την άλλη μεριά όλη η κοινωνία. Αυτό είναι το ρήγμα. Ο μόνος που μπορεί να αποτελέσει τη συγκολητική ουσία αυτής της ρήξης είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης”.

“Εδώ είναι 2000 άνθρωποι, μπαρουτοκαπνισμενοι, ετοιμοπόλεμοι, μαχητές έιναι έτοιμοι να πέσουν στη φωτιά για τη ΝΔ, μην τους διώχνετε. Μη μας στεναχωρήσετε”, πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στον κόσμο σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του από εδώ και πέρα ο κ. Μαρκογιαννάκης ήταν αινιγματικός

“Δεν θα αφήσω να σας προσβάλουν,να σας υποχρεώσουν να στηρίξετε ανθρώπους να σας εκπροσωπήσουν που δεν θέλετε. Το βιασμό της βούλησής σας δεν θα τον επιτρέψω. Θέλω εσείς υπερήφανοι άνθρωποι να στηρίξετε και να ψηφίσετε αυτό που θέλετε. Από εδώ και πέρα ερμηνεύστε εσείς μόνοι σας αυτό που ειπα. Θέλω να σας ευχαριστήσω. Σκοπός αυτής της συγκέντρωσης ήταν να τονώσω τη ΝΔ, κανείς άλλος δεν μπορεί. Θα είμαι μαζί σας”.

Εγώ δοτός δεν θα γίνω ποτέ – Θέλω να πιστεύω οτι δεν θα εθελοτυφλούν μέχρι το τέλος.

Αναφορικά με το παρασκήνιο που υπήρξε οταν του ανακοινώθηκε οτι δεν θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στα Χανιά ο κ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε:

“Όταν μου ανακοινώθηκε οτι σε κόβουμε και μου είιπαν πάρε, ΔΕΚΟ, πάρε οτι θες είπα “εγώ δοτός δεν θα γίνω ποτέ”. Προπάντων όμως εγώ πορεύτηκα, στηρίχτηκα, αγαπήθηκα, λατρεύτηκα από μια κοινωνία που με ανέδειξε. Αυτή η κοινωνία δεν θέλω ποτέ να πει μπράβο Μαρκογιαννάκη, βολεύτηκες, τα κονόμησες και εσύ μας έγραψες κανονικά.. Δεν ξέρω του χρονου τέτοια εποχή πως θα είναι τα πράγματα. Το γραφείο μου και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα είναι κοντά σας γιατί εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω οτι στον πόλεμο που μου γινόταν εσείς σταθήκατε βράχοι. Βάλατε ωτοασπίδες και με στηρίζατε μια ζωή.

“Οι εκλογές θα είναι δύσκολες γιατί έχουμε να κάνουμε με σατανάδες, που έχουν το μαχαιρι και το πεπόνι και δεν ξέρω τι στο τέλος θα επιχειρήσουν. Εγώ είμαι εδω, εμείς είμαστε εδώ, ετοιμοπόλεμοι, μπαρουτοκαπνισμένοι και λέμε μας θέλετε; Εδώ είμαστε. Δεν μας θέλετε, πείτε το μας… “Θέλω να πιστεύω οτι δεν θα εθελοτυφλούν μέχρι το τέλος” κατέληξε.

Τον κ.Μαρκογιαννάκη προλόγισε ο πρώην Αερολιμενάρχης Χανίων Σταύρος Καστρινάκης, ο οποίος τόνισε οτι ο πρώην βουλευτής, με την νομικές του γνώσεις και την ισχύ του ως υπουργός, βοήθησε στο να “ξεμπλοκάρει” το έργο της επέκτασης του Αεροδρομίου Χανίων, τονίζοντας οτι 15 ημέρες πριν ληξει η προθεσμία χρηματοδότησης του έργου, με τη συμβολή του κατέστη δυνατή η υπογραφή του έργου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook