Φόρος τιμής στην κονσόλα της Nintendo από έναν Σουηδό

Το NES βγήκε στην αγορά το 1983 και έγινε η πλέον δημοφιλής κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών της δεκαετίας του ‘80, καθηλώνοντας αρκετούς λάτρεις των video games.

Ένας Σουηδός λάτρης της κονσόλας της Nintendo, ο Λόβε Χουλτέν (Love Hulten), σχεδίασε πλήρως λειτουργική τη δική του εκδοχή της Nintendo Entertainment System, ως φόρο τιμής για αυτήν, καθώς ο ίδιος πέρασε πολλές ώρες με αυτήν ως… παρέα.

«Δημιούργησα αυτόν τον φόρο τιμής λόγω του ρόλου της κονσόλας στην ιστορία» δήλωσε, στο Dezeen, ο Σουηδός. «Αλλά είναι και ένας πολύ προσωπικός φόρος τιμής, μιας κι εγώ ο ίδιος μεγάλωσα με τη NES. Η κονσόλα είχε μεγάλη επίδραση πάνω μου».

«Τα βιντεοπαιχνίδια ήταν μεγάλο μέρος της ζωής μου καθώς μεγάλωνα. Είναι, όμως, κι ένας εορτασμός του ελέγχου και της αφής», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο «βωμός» σχεδιάστηκε με βάση ένα Analogue NT mini (κατασκευάζεται από την εταιρεία Analogue του Σιάτλ), μια σύγχρονη κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών που παίζει τις παλιές κασέτες παιχνιδιών. Ένας γυάλινος θόλος, που φωτίζεται από μέσα, καλύπτει την κασέτα.

«Ο ψηφιακός κόσμος μας επεκτείνεται, και για να συνδεθούμε με τον πραγματικό κόσμο, χρειαζόμαστε φυσική διάδραση. Θέλω τα αντικείμενα μου να γεννούν μια διάθεση περιέργειας – χρησιμοποιώντας απτές αναφορές και στο παρελθόν και στο παρόν» τόνισε.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook