Δηλώσεις εν όψει του κρητικού ντέρμπι με τον Εργοτέλη παραχώρησαν ο προπονητής του ΑΟΧ/Κισσαμικού Γιώργος Πετράκης και ο ποδοσφαιριστής Δαμιανός Γκίνη.

Αμφότεροι τόνισαν τις δυσκολίες του παιχνιδιού αλλά και ότι η χανιώτικη ομάδα θέλει τη νίκη και θα κάνει ό,τι μπορεί για να την κατακτήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γ. Πετράκη έχουν ως εξής: «Είναι ένα κρητικό ντέρμπι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Τους αντιμετωπίσαμε σε φιλικό, αλλά τους έχουμε δει κιόλας. Είναι μια ομάδα με πολύ τρέξιμο και κίνητρο. Ένα παιχνίδι με ιδιαίτερες δυσκολίες, αλλά για εμάς είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε να το διεκδικήσουμε και να το κερδίσουμε, παίζοντας στην έδρα μας. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες, αλλά περισσότερο θα παίξουν ρόλο η συγκέντρωση το πάθος, η δύναμη, οι προσωπικές μονομαχίες και κατά πόσο θα βρεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες σε υψηλή απόδοση, όσον αφορά τα στάνταρ τα δικά τους».

Για το γεγονός ότι οι δυο ομάδες “γνωρίζονται” και αν μπορεί κάποιος προπονητής να “αιφνιδιάσει” τον άλλον: «Παίζουν και αυτά το ρόλο τους, αλλά δεν είμαι σε θέση να πω αν θα υπάρξουν αλλαγές. Επειδή και ο Εργοτέλης έχει μια καλή ομάδα, εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε καλά σαν ομάδα, ασχέτως σχηματισμού ή προσώπων. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες, οπότε όποιος και αν κληθεί να παίξει θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες του παιχνιδιού, ώστε να μπορούμε να καταφέρουμε τον στόχο μας».

Από την πλευρά του ο Δ. Γκίνη δήλωσε τα εξής: «Δε διαφέρει σε κάτι από τα υπόλοιπα παιχνίδια. Όλα τα παιχνίδια τα κοιτάμε το ίδιο. Θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη, γιατί βλέπουμε ότι οι ομάδες που πάνε για τις υψηλές θέσεις όλες έφεραν άσχημο αποτέλεσμα και θέλουμε να ανέβει η ψυχολογία μας, για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, που είναι πολύ δύσκολη. Βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες έχουν κάτι να παρουσιάσουν και αυτό είναι πολύ θετικό για το πρωτάθλημα».

Για τη διαφορά που υπάρχει σε σχέση με το φιλικό προετοιμασίας: «Είναι μια ομάδα η οποία είναι πάρα πολύ καλή. Παρόλο που έχει αλλάξει προπονητή δεν έχει αλλάξει φιλοσοφία παιχνιδιού. Προσπαθούν να παίξουν από πίσω, να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να το συνδυάσουν με το αποτέλεσμα. Κι εμείς προσπαθούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Θα κριθεί στο ποιος θα παρουσιάσει καλύτερο “σχέδιο” στο παιχνίδι».

Για τον κόσμο: «Πάντα ο κόσμος με τον παλμό του, αν είναι και πολύς, σίγουρα μας βοηθάει εμάς τους ποδοσφαιριστές να παίρνουμε ψυχολογία. Εμείς σαν επαγγελματίες, είτε παίζουμε εντός, είτε εκτός, η νοοτροπία πρέπει να είναι ίδια παντού, αλλά είναι θετικό να παίζουμε με γεμάτο γήπεδο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook