Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διεξαγωγή των αγώνων Κανόε Καγιάκ, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου στη Λίμνη Κουρνά.

Την Πέμπτη οι διοργανωτές πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου για τους αγώνες που θα προσελκύσουν περίπου 320 αθλητές από 29 σωματεία από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ έχει ως εξής:

Παρουσία του προέδρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κανό, αξιωματούχων της κυπριακής ομοσπονδίας, του δημάρχου Αποκορώνου, μελών του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και εκπροσώπου του “χρυσού” χορηγού, της ΑΝΕΚ LINES, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι στα γραφεία του ΝΟΧ η συνέντευξη Τύπου για τις διοργανώσεις του κανόε καγιάκ που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου στη λίμνη Κουρνά.

Ενας αριθμός 320 περίπου αθλητών από 29 σωματεία από την Ελλάδα και την Κύπρο θα λάβουν μέρος στους αγώνες, που μεταξύ άλλων αφορούν το πανελλήνιο πρωτάθλημα μεγάλων αποστάσεων 5000μ. κανόε καγιάκ σπριντ, το πανελλήνιο πρωτάθλημα SUP μεσαίων αποστάσεων 6000μ., τους πανελλήνιους αγώνες Special Olympics και τους 19ους “Κορίσσιους” διασυλλογικούς αγώνες.

Για μια ακόμη φορά, όλα είναι έτοιμα έτσι ώστε οι διοργανώσεις να κυλήσουν επιτυχώς και άπαντες να μείνουν ευχαριστημένοι.

«Ευχαριστούμε τον Δήμο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την ΑΝΕΚ LINES και όλους τους χορηγούς της διοργάνωσης, μια διοργάνωση που φέτος έχει σηκώσει τον πήχη πολύ ψηλά», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο έφορος του τμήματος κανόε καγιάκ του ΝΟΧ, Νίκος Κουριδάκης, προσθέτοντας τα εξής: «Με τη συνεργασία της ελληνικής ομοσπονδίας κανόε καγιάκ και την συνδιοργάνωση της κυπριακής διεξάγουμε αυτό το Σαββατοκύριακο τρία πανελλήνια πρωταθλήματα. Πρόκειται να λάβουν μέρος περίπου 25 σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα, με 250 αθλητές και επίσης θα αγωνιστούν 4 σωματεία Special Olympics με 70 περίπου αθλητές. Ολη η διοργάνωση στηρίζεται από τα μεγάλα ξενοδοχεία της περιοχής του Αποκόρωνα, που παρέχουν τη φιλοξενία και τη διαμονή. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το αστικό ΚΤΕΛ Χανίων που μας υποστηρίζει στις μεταφορές. Φέτος, έχουμε την τιμή να βρίσκεται μαζί μας ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, ο κ. Αλμπερτ Γουντς, που είδε ιδίοις όμμασι την περιοχή μας, καθώς και την υποδομή που υπάρχει, αλλά και την υποστήριξη που παρέχεται από τον Δήμο Αποκορώνου και τις αρχές της Κρήτης. Πιστεύουμε ότι τα καλά έρχονται μέσα στα επόμενα χρόνια».

Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, τόνισε στη δήλωσή του ότι, «θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι ο Αποκόρωνας χάρη στο κλίμα και τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή θα μπορούσε ν’ αγκαλιάσει τον χειμερινό αθλητικό τουρισμό. Τα ξενοδοχεία παραμένουν ανοικτά και τον χειμώνα κι έτσι είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μπορέσουμε να φέρουμε περισσότερο τουρισμό στον Αποκόρωνα».

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβαν οι αξιωματούχοι από την ευρωπαϊκή και κυπριακή ομοσπονδία κανό, κάνοντας μεγάλη αναφορά στον αθλητικό τουρισμό, καθώς δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι η Κρήτη προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες και υποδομές στους αθλητές για προετοιμασία την χειμερινή περίοδο.

«Είμαι στα Χανιά για τους αγώνες που θα γίνουν στον Αποκόρωνα. Είναι ένα μέρος που προσφέρεται για τουρισμό και το χειμώνα, καθώς είναι ιδανικό για προετοιμασία ομάδων από το εξωτερικό. Υπάρχουν σύλλογοι που αναζητούν μέρη για προετοιμασία και στα Χανιά το κλίμα είναι ιδανικό», ανέφερε στη δήλωσή του, ο κ. Αλμπερτ Γουντς (Albert Woods), πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κανό, για ν’ ακολουθήσει στη συνέχεια η δήλωση από τον αντιπρόεδρο της κυπριακής ομοσπονδίας, Ματθαίο Κωνσταντίνου: «Ηρθαμε στα Χανιά πριν από 2-3 ημέρες για να λάβουμε μέρος σε αγώνες στη λίμνη Κουρνά, που είναι ένα εξαιρετικός θαλάσσιος στίβος, ιδανικός για το κανόε καγιάκ. Θέλω να πω ότι στην Κύπρο -όπως και στην Κρήτη- στη “νεκρή” περίοδο του τουρισμού που είναι 3-4 μήνες τον χειμώνα, η θερμοκρασία είναι από 15-17 βαθμοί Κελσίου, καιρός που είναι ο ιδανικότερος για προετοιμασία στο κανόε καγιάκ. Οπως ξέρετε, στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν υπάρχουν τέτοιες θερμοκρασίες εκείνη την περίοδο, γι’ αυτό και η Κύπρος αλλά και η Κρήτη πρέπει να βοηθηθούν από το κανόε καγιάκ. Θα είναι προς όφελος της χώρας ο αθλητικός τουρισμός, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το τονίσουμε και να το επιδιώξουμε», κατέληξε ο κ. Κωνσταντίνου.

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο κ. Ζένιος Νικολάου, έφορος της κυπριακής ομοσπονδίας κανό, όπου στάθηκε στα εξής: «Επιμένουμε στα οφέλη του αθλητικού τουρισμού γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι αυτός που θα φέρει περαιτέρω ανάπτυξη. Με την αδελφοποίηση που έχουμε με τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων, στις πρώτες ανταλλαγές απόψεων που είχαμε, δώσαμε έμφαση στον αθλητικό τουρισμό, πράγμα το οποίο πετύχαμε από φέτος. Ηδη έρχονται δύο ομάδες από την Κύπρο για προετοιμασία στη λίμνη Κουρνά. Πιστεύω ότι ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να φέρει έσοδα και στήριξη στους χορηγούς μας για να μπορούν και αυτοί με τη σειρά τους να στηρίζουν όχι εμάς αλλά το άθλημα. Η Κύπρος και η Κρήτη προσφέρουν ιδανικές συνθήκες προετοιμασίας επαγγελματικών ομάδων που βρίσκονται σε χώρες όπως οι Ουγγαρία, Σερβία και Βουλγαρία».

Τέλος, η Αννα Νικολακάκη, ως υπεύθυνη χορηγιών της ΑΝΕΚ LINES τόνισε τα εξής: «Η ΑΝΕΚ LINES με συνέπεια και υπευθυνότητα εδώ και πέντε δεκαετίες αγκαλιάζει πρώτα απ’ όλα τον άνθρωπο, τον τόπο και τις ανάγκες του τόπου. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα μπορούσε να είναι απούσα από τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων, το πολυνίκες τμήμα του κανόε καγιάκ και τους αγώνες που διοργανώνει εντός και εκτός Κρήτης. Ευχόμαστε από καρδιάς στους διοργανωτές και αυτή τη χρονιά καλή επιτυχία. Θέλω να σημειώσω, τέλος, ότι η ΑΝΕΚ LINES εκτός από χορηγός μεταφοράς που για μια ακόμη χρονιά προσφέρει στο σύνολο των τμημάτων του ΝΟΧ, στηρίζει σε επίπεδο μεταφοράς και τα Special Olympics».

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook