Την μνήμη των Αγίων ιαματικών και θαυματουργών Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού και της μητρός αυτών Θεοδότης, τίμησε με την δέουσα ιεροπρέπεια ο ομώνυμος Ιστορικός Ιερός Ναός των Αγίων στα Χανιά, στον οποίο διακονεί ο Πρωτ. Γεώργιος Πατεδάκης.

Την Κυριώνυμο ημέρα της εορτής Πέμπτη 1 Νοεμβρίου. τελέσθηκε Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου  κ.κ. Δαμασκηνού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο κ.κ. Δαμασκηνός , ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εορτή των Αγίων Αναργύρων αναφέροντας αποσπάσματα από τον Βίο τους, τονίζοντας πως η Εκκλησία μας τους έχει ως πρότυπα θαυμαστά και ευλογημένα στη ζωή του κάθε ανθρώπου.

Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου  το απόγευμα, τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου  κ.κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου, Κληρικών, της  Διοικήσεως και του προσωπικού.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Χανίων  ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό συμπροσευχομένων Κληρικών της Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμα του ο Πρωτοσύγκελλος, ομίλησε για τους Αγίους Αναργύρους, για το σπουδαίο έργο που έκαναν και για την θυσιαστική τους αγάπη προς τον Χριστόν.

Και τις δύο ημέρες εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν τους θαυματουργούς Αγίους της Εκκλησίας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook