Συνεχίζεται η κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας αλλά και τις σχολικές υποδομές

Έχοντας σηκώσει πανό με σύνθημα "Όχι στα νέα μέτρα του υπουργείου Παι"βίας", οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Αλικιανού συνεχίζουν την κατάληψη του σχολείου τους για τέταρτη ημέρα.

Οι μαθητές προχώρησαν στην κινητοποίηση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στο νέο νομοσχέδιο που προωθεί ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Ζητούν παράλληλα τη βελτίωση των σχολικών υποδομών και τη στελέχωση με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Δεκαπενταμελές του Γενικού Λυκείου Αλικιανού:

"Οι μαθητές αγωνίζονται για να μην ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο του υπουργού παιδείας Κ. Γαβρόγλου το οποίο καταρρακώνει την παιδεία και υποβαθμίζει τους μαθητές των λυκείων. Επίσης καταβάλλουν αγώνα για την πρόσληψη και την ένταξη καθηγητών στα σχολεία του νομού Χανίων καθώς και τη βελτίωση υλικοτεχνικών υποδομών στηρίζοντας τα σχολειά που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα πρόβληματα διότι πιστεύουν ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των σχολείων αποτελεί την βασικότερη αρχή για την ορθή λειτουργία της εκπαίδευσης."


 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook