«Απέναντι στις κατασκευασμένες ειδήσεις και την παραπληροφόρηση στέκεται μια άλλη αλήθεια»

«Η δημοσιογραφία είναι πολύτιμη και έχουμε ευθύνη να την προστατέψουμε», αναφέρει στο μήνυμά της η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας για εγκλήματα κατά των δημοσιογράφων.

Στη δήλωσή της η περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι απέναντι στις κατασκευασμένες ειδήσεις και την παραπληροφόρηση «στέκεται μια άλλη αλήθεια». «Απέναντι σε όσους δημιουργούν και διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για να εξυπηρετήσουν μια σκιώδη ατζέντα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος στέκονται σπουδαίες γυναίκες, σπουδαίοι άνδρες, δημοσιογράφοι που αναζητούν και αποκαλύπτουν την αλήθεια» λέει συγκεκριμένα η Ρ. Δούρου, προβάλλοντας παράλληλα στο μήνυμά της τα λόγια της Μαλτέζας δημοσιογράφου, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία δολοφονήθηκε, ερευνώντας σκάνδαλα διαφθοράς, μεταξύ των οποίων τα Panama Papers.

«Είναι αλήθεια ότι η ζωή είναι άδικη και, ως ένα βαθμό, δεν μπορούμε παρά να το αποδεχτούμε. Ωστόσο, αν περνά από το χέρι μου να αποφύγω ή να αποκαταστήσω την αδικία, θα το κάνω». «Τα λόγια της αποτελούν πυξίδα» γράφει η κα Δούρου, η οποία παραθέτει και στοιχεία σχετικά με τους δημοσιογράφους – θύματα της άσκησης του επαγγέλματός τους, θυμίζοντας έτσι, για παράδειγμα, ότι κατά τη 10ετία 2008 – 2018 909 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν ενώ 262 ήταν φυλακισμένοι το 2017.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook